„Electra” Teatrului German din Timişoara, în turneu la Sibiu

Actori ai Teatrului German de Stat Timișoara joacă la Sibiu spectacolul Electra, după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László.

 

Teatrul German de Stat Timișoara și secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca”, din Sibiu, continuă și în acest an schimbul de spectacole între singurele colective de teatru dramatic de expresie germană din România.

Astfel, joi, 9 noiembrie, actori ai Teatrului German de Stat Timișoara joacă la Sibiu spectacolul Electra,după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László, dublu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie. Spectacolul va avea loc de la ora 19,în sala Teatrului Național din Sibiu şi va fi tradus în limba română.

Versiunea scenică a spectacolului îi aparține lui Benedek Zsolt. Decorul este creat de Bartha József, iar costumele, Zsuzsannei Kiss. Muzica originală a fost compusă de Boros Csaba. Distribuția îi aduce împreună pe actorii Isa Berger, Harald Weisz, Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Rareș Hontzu.

Electra păstrează stilul scriiturii originale, tratând totodată teme esențiale ale tragediei antice grecești, precum dorința de răzbunare, problematica destinului ori raportul cu divinitatea, într-o manieră contemporană, spun reprezentanţii TGST. Agamemnon este ucis de către soția sa, Clitemnestra, și iubitul acesteia, Egist. Frații Electra și Oreste vor să răzbune moartea tatălui lor, plan ce atrage după sine o serie de complicații și răsturnări de situație.

Spectacolul TGST a fost prezentat și în cadrul Festivalurilor de Teatru de la Bacău și Gheorgheni, fiind totodată inclus și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru din octombrie 2015, de la București.

Secția germană a Teatrului Național din Sibiu va prezenta la rândul său spectacolul Martiri, de Marius von Mayenburg, în regia lui Radu-Alexandru Nica, pe scena TGST, duminică, 17 decembrie, de la ora 19,30.

Proiectul este realizat de cele două teatre cu sprijinul organizațiilor din Banat, respectiv Sibiu, ale Forumului Democrat al Germanilor din România.

Print Friendly, PDF & Email