Elba blochează circulaţia tramvaiele în zona Gării de Nord

Tramvaiele nu vor ajunge prea curând la Gara de Nord din Timişoara, primarul şi reprezentanţii Elba, compania care deţine terenul, neajungând la o înţelegere, anunţă Radio Timişoara.

 

Primarul Nicolae Robu acuză firma Elba că vrea bani pentru parcela pe care ar trebui să întoarcă tramvaiele, după discuțiile avute cu directorul și avocatul societății.

Am fost uluit când dânsa a spus foarte ferm că una din trei posibilități avem noi, Primăria, la dispoziție: să ne retragem plângerea din instanță și apoi să facem expropriere și să plătim contravaloarea terenului expropriat, să plătim o chirie pentru că trec liniile de tramvai pe proprietatea societății sau să cumpărăm terenul pe care trec liniile de tramvai. Eu recunosc că la așa ceva m-am enervat, m-am ridicat și am spus că în aceste condiții nu avem ce să discutăm, nu retragem nicio plângere din instanță, noi avem o proprietate de interes public pe proprietatea dumneavoastră trebuie să ne dați dreptul să ne folosim bunul public”, declară primarul Timişoarei. Potrivit acestuia, o soluție urgentă și de compromis ar fi o ordonanță președințială.

Tramvaiele nu pot ajuge, deocamdată, la Gara de Nord pentru că bucla în care acestea ar trebui să întoarcă se află, parţial, pe un teren aflat în proprietatea Elba, iar societatea nu permite garniturilor să circule pe porţiunea respectivă.

 

Print Friendly, PDF & Email