Efecte ale vântului puternic în Timiş: imobile afectate, maşini răsturnate, căderi de copaci

Colaj foto: I.S.U. Timiş

În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de Codul Galben de vânt emis ieri, până în această dimineață la ora 6, Inspectoratul pentru Stituaţii de Urgenţă Timiş anunţă că a avut mai mult de 50 de intervenții la imobile afectate de vântul puternic, la maşini răsturnate pe şosea sau afectate de căderi de copaci şi pentru dejagarea şoselelor şi trotuarelor de copaci căzuți.

 

ISU Timiş transmite că, în această dimineaţă, conform informaţiilor primite de la dispeceratul Drumuri Județene, în judeţ nu sunt probleme pe drumurile naționale sau județene, iar Dispeceratului Apele Române dă asigurări că nu sunt depășite cotele de atenție în bazinele hidrografice.

Referitor la alimentarea cu energiei electrică, conform datelor puse la dispoziție de către Enel, comunică ISU Timiş, s-au înregistrat avarii în localitățile Manăștiur, Silagiu, Banloc, Sânnicolau Mare, Gotlob, Șandra, Giulvăz, peste 5.500 de imobile fiind afectate de întreruperea alimentării cu energie electrică.

Având în vedere situația creată la nivel național, ISU Timiş recomandă populaţiei respectarea, în această perioadă, a câtorva măsuri:

  1. Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.
  2. Dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  3. Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).
  4. Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

 

Print Friendly, PDF & Email