Educatoarea din Iohanesfeld, care striga la copii, și-a dat demisia

Monica CermureEducatoarea din Iohanisfeld, suspendată după ce mai mulți părinți au reclamat-o că îi jignea pe copii, a demisionat luni.

 

Oficiali ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş spun că educatoarea din Iohanesfeld, Monica Cermure, de 41 de ani, înregistrată în timp ce striga la copii, a completat o cerere prin care își anunță demisia din funcție.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al ISJ Timiş, susține că, în momentul în care va primi demisia educatoarei, ancheta demarată săptămâna trecută la grădinița unde preda educatoarea va rămâne fără obiect. „Dacă dumneaei și-a dat demisia, atunci ancheta disciplinară, pe care Inspectoratul Școlar Timiș a demarat-o în această chestiune, se oprește, nemaiexistând obiectul sesizării”, a declarat, citată de Agerpres, Aura Danielescu.

Săptămâna trecută, mama unui copil de trei ani și jumătate, care urmează cursurile grădiniței, a făcut publică o înregistrare din care reiese că educatoarea i-ar jigni pe copii. În înregistrare se auzea cum îi numeşte pe copii „ciobani” şi „analfabeţi” sau afirmaţii precum „Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta!. La cinci ani nu ştiu să stea pe scaun”, “Ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?” sau “Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”.

Educatoarea fusese înregistrată de mama unui copil care a spus acasă că nu mai vrea să meargă la grădiniţă, pentru că educatoarea strigă. Văzând că băiatul şi-a schimbat comportamentul, mama acestuia a ascuns un reportofon în hainele micuţului.

La puţin timp după ce înregistrarea apăruse în presă, educatoarea fost suspendată de ISJ Timiş.

Print Friendly, PDF & Email