Echipamente medicale noi pentru şase spitale din Timiş

Consiliul Județean Timiş a aprobat finanțarea nerambursabilă din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2023, a spitalelor publice locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ. Banii nerambursabili acordați vor putea fi folosiți doar pentru achiziția de echipamente medicale.

 

Suma totală în acest an se ridică la un milion de lei și a fost împărțită, în baza unor proiecte depuse de către unitățile sanitare, după cum urmează:

  1. Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia –  273.647,31 lei;
  2. Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 179.925,43 lei;
  3. Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – 157.732,02 lei;
  4. Spitalul Orășenesc Deta – 71.815,59 lei;
  5. Spitalul Orășenesc Făget – 122.440,26 lei;
  6. Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj – 194.439,39 lei.

„Cu toții ne dorim servicii medicale la standarde înalte deoarece sănătatea este lucrul cel mai de preț. Continuăm să sprijinim spitalele din județ, astfel încât timișenii din toate zonele județului să poată avea acces la servicii medicale de calitate, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Timișoara. Sunt convins că achiziția unor noi echipamente medicale este mai mult decât binevenită pentru aceste unități sanitare și sper să le fie de ajutor pacienților”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Finanțarea se face în condițiile și cu respectarea procedurilor și a contractului-cadru, aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean Timiș. Spitalele publice vor înainta documente justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate, iar decontarea se va realiza pe bază de acte doveditoare.

 

Print Friendly, PDF & Email