După incendiul din Piața 700, Dominic Fritz cere demiterea urgentă a directorului Piețe SA, Ionuț Nasleu

Cosmin Tabără și Dominic Fritz în Piața 700, după incendiul de azi. Foto: Primăria Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a mers azi în Piața 700, după ce în cursul dimineții hala de flori a fost grav afectată de un incendiu. După ce a discutat cu reprezentanții ISU Timiș și a aflat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt-circuit – hala a ars din cauza nerespectării unor prevederi elementare privind securitatea la incendiu –, primarul Timișoarei a cerut Consiliului de Administrație al Piețe SA să îl demită de urgență pe directorul acestei societăți, Ionuț Nasleu, pentru grave deficiențe de management, anunță reprezentanții Municipalității.

 

„Hala din Piața 700 nu oferă condiții decente comercianților, iar aceștia sunt nevoiți să se încălzească cu aeroterme pe care le aduc de acasă. De asemenea, zona este păzită în timpul nopții tot de comercianți. Hala de flori din Piața 700 a ars din cauza nerespectării unor reguli elementare de protecție împotriva incendiilor. Prejudiciul și responsabilitățile legale le vor stabili autoritățile, în urma anchetei. Cer imperativ Consiliului de Administrație al acestei societăți să convoace o ședință de urgență și să îl demită azi pe dl. Nasleu. Nepăsarea și neprofesionalismul domnului Nasleu putea să ne coste vieți. Vedem ce se întâmplă în țară din cauza instalațiilor electrice improvizate”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Acesta consideră că Ionuț Nasleu avea suficient timp în cei doi ani de când se află la conducerea acestei societăți să remedieze aceste deficiențe elementare. Și adaugă că, dacă la începutul anului 2019, când a fost numit la conducerea Piețe SA, societatea avea profit, la finalul anului 2020 pierderile au depășit 2,5 milioane de lei: „Dl. Nasleu este director de doi ani la Piețe SA; ar fi putut în acest timp să creeze condiții pentru piața de flori. Nu s-a întâmplat și am ajuns aici. Fosta administrație a închis ochii și la managementul defectuos al societății care a avut pierderi sub conducerea dlui Nasleu. Am realizat un raport de monitorizare și evaluare a activității Piețe S.A. pentru perioada 2018-2020 și situația este critică. Dacă la începutul anului 2019, când dl. Nasleu a preluat conducerea societății, aceasta era pe profit, ulterior situația s-a înrăutățit dramatic. La finele anului 2019, pierderile au depășit 1,2 milioane de lei și acum au ajuns la  peste 2,5 milioane de lei”.

În ceea ce îi privește pe comercianții care își desfășurau activitatea în hala de flori din Piața 700, Dominic Fritz spune că prioritatea administrației este ca aceștia să își continue activitatea neîntrerupt în această perioadă, în condiții de siguranță. Și anunță că vor fi mutați temporar în zona de legume-fructe. Primarul anunță că va pregăti un proiect de revigorare a zonei pe care îl va prezenta public imediat ce acesta va fi finalizat.

Print Friendly, PDF & Email