După decizia CCR privind protocoalele SRI, un senator USR acuză un deputat ALDE de “putreziciune morală”

După anunțarea deciziei CCR privind protocoalele dintre parchete și SRI, pe care o aplaudă, deputatul ALDE Marian Cucşa declară că această hotărâre determină “USR să își reafirme statutul de apărător al serviciilor”, numind acest partid “creația noii Securități”. În replică, senatorul USR Nicu Fălcoi cataloghează ieşirea publică a lui Marian Cucşa drept “o dovadă de putreziciune morală”.

 

Deputatul ALDE de Timiş Marian Cucşa, vicepreședintele Comisiei de control a SRI, apreciază decizia CCR privind protocoalele dintre parchete și SRI, spunând că aceasta confirmă că SRI a intervenit ilegal în dosare. “Vorbim de un subiect extrem de sensibil, care poate să facă lumină în justiția din România după ani în care Constituția și legile au fost puse între paranteze de către binomul SRI – DNA”, mai spune Marian Cucşa.

Acesta nu ratează prilejul de a ataca USR, partid pentru care, spune el, contează mai mult cum sunt afectate instituțiile de forță ale statului și mai puțin faptul că au fost încălcate drepturile românilor: “USR își reafirmă statutul de apărător al serviciilor, de apărător al statului paralel. Imediat ce decizia CCR a fost anunțată în ceea ce privește ilegalitatea protocoalelor secrete, cei din USR au simțit nevoia să sară în apărarea SRI. Fără a aștepta motivarea, USR demonstrează tuturor românilor că este creația noii Securități. Pentru reprezentanții USR nu contează persoanele care au căzut victime ale abuzurilor nemaiîntâlnite ale unor instituții de forță. Cei din USR pun pe primul plan serviciile, în loc să fie preocupați de drepturile și libertățile care le-au fost încălcate românilor.”

Marian Cucşa mai spune că atacul USR la adresa judecătorilor CCR este deosebit de grav și arată că acest partid nu vrea o justiție independentă, ci o justiție aservită serviciilor care continuă să elimine adversarii politici: “Pentru USR, justiția înseamnă republica procurorilor și a protocoalelor secrete dintre servicii și procurori.”

Deputatul Marian Cucşa pare deranjat şi de faptul că USR aspiră la un loc în familia liberală europeană, din care face parte şi ALDE, dar că “USR își confirmă profilul de partid securist, de protector al serviciilor. Un partid liberal este preocupat de apărarea drepturilor și libertăților individuale, nu de binele instituțiilor de forță.”

În replică senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi vine cu o reacţie acidă, catalogând ieşirea publică a lui Marian Cucşa drept “o dovadă de putreziciune morală”. “Încercând, probabil, să abată atenția de la gravele încălcări ale normelor statului de drept la care ALDE-le lui Tăriceanu s-a dedat în toxica sa cârdășie cu PSD – încălcări constatate, de altfel, și de reprezentanții familiei europene din care ALDE face parte – deputatul Cucșa și-a vărsat frustrările asupra USR. Partid pe care, urmând punctajul de comunicare care le este încredințat, probabil, tuturor mărunților trepăduși ai lui Dragnea și Tăriceanu, îl numește «creație a noii Securități»”, afirmă Nicu Fălcoi.

Acesta spune că are îndoieli foarte mari cu privire la capacitatea lui Marian Cucşa, “acest cărător de servietă a lui Tăriceanu”, de-a prelucra prin filtrul propriei minți informațiile pe care le primește, ceea ce-l determină să se resume, pentru moment, la a-l atenționa asupra faptului că “un caracter devenit găunos la vârsta lui are foarte puține șanse spre deloc de-a se mai recupera. Suferi de foarte timpuriu de putreziciune morală, domnule Cucșa! Și nu te sfiești să adopți în discursul tău toate aberațiile debitate de un infractor dublu condamnat penal, deși știi la fel de bine ca noi toți că partidul din care faci parte îi apără cu râvnă de doi ani încoace pe hoți și pe corupți și că e complice cu PSD la jafuri și tâlhării!”

Nicu Fălcoi îl mai acuză pe Marian Cucşa că acceptă fără jenă “josnicul statut de unealtă și de purtător de mesaj al unor infractori”, avertizându-l că este foarte dăunător, “atât de dăunător încât te împiedică până și să înțelegi mesajul clar, explicit și tranșant pe care familia europeană ALDE l-a transmis ALDE România”.

Senatorul USR se declară dezgustat de faptul că deputatul ALDE vorbește despre respectarea drepturilor și libertăților individuale, în vreme ce reprezintă un partid care, la guvernare fiind, este complice la “ciomăgirea și gazarea cetățenilor” care au participat la protestul din 10 august 2018.

Fumigenele toxice în spatele cărora încerci să ascunzi gravele derapaje iliberale ale partidului din care faci parte nu-i vor face pe cetățenii lucizi și onești ai acestei țări să uite cumplitele abuzuri asupra Justiției și încălcările grosolane ale principiilor statului de drept la care ALDE s-a dedat în ultimii doi ani, în cârdășie cu grupul infracțional organizat adunat în jurul infractorului Dragnea”, îi transmite senatorul USR Nicu Fălcoi deputatului ALDE Marian Cucşa.

Print Friendly, PDF & Email