Drumul de legătură între Tomnatic și DN6 a fost reabilitat

Foto: CJ Timiş

Drumul județean 692B, cuprins între intersecția cu DN6 și limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, a fost reabilitat, inaugurarea fiind făcută astăzi.

 

Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și a presupus ranforsarea a 4.2 km de şosea, ceea ce, spun reprezentanţii CJ Timiş, duce la îmbunătățirea circulației rutiere, atragerea de noi investitori, stimularea activității economice, stoparea migrării populației active și la reducerea poluării.

Lucrările au vizat aducerea platformei drumului la parametrii tehnici corespunzători clasei tehnice, de 8 metri liniari, modernizarea platformelor de parcare existente, decolmatarea șanțurilor de pământ și a podețelor de acces la proprietățile existente, amenajarea drumurilor laterale, amenajarea a doua stații de autobuz în intravilanul localității Tomnatic, cât și realizarea unei structuri rutiere noi pe ultimii 500 m ai drumului județean. De asemenea, a fost reamenajată trecerea la nivel cu calea ferată, prin montarea de dale elastice și indicatoare rutiere, iar la intersecția cu DN6 a fost construit un sens giratoriu.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 7.8 milioane lei, lucrările fiind realizate de asocierea PORR Construct și proiectantul Eurocerad International

Investiția este importantă și în contextul Centrului de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiş îl construiește în Tomnatic. Mașinile de mare tonaj care vor transporta marfa nu vor avea dificultăți privind legătura cu DN6, mai ales că acolo am realizat și un sens giratoriu foarte important pentru siguranța rutieră”, declară președintele CJ Timiş, Alin Nica, prezent la ianugurarea tronsonului de drum.

Acesta mai spune că CJ Timiş va continua să se axeze pe astfel de lucrări, interconectate, pentru a maximiza impactul pozitiv al diferitelor obiective de investiții ale administraţiei judeţene.

Print Friendly, PDF & Email