Drumul de balast și piatră dintre Crivobara și Vizma, asfaltat

A fost finalizată asfaltarea drumului dintre localitățile Crivobara și Vizma, anterior investiției structura acestuia fiind din balast și piatră.

 

Consiliul Județean Timiş anunţă că a recepționat această lucrare marţi, 23 noiembrie. Sectorul nou asfaltat, pe o lungime de 4,4 kilometri, porneşte de la drumul județean DJ 609A, la intrarea în localitatea Crivobara dinspre localitatea Secaș, făcând legătura cu intravilanul localității Vizma.

Pentru siguranța rutieră, transmit oficialii CJ Timiş, în curbele periculoase și pe anumite zone cu risc crescut de accidente a fost montat parapet metalic. În plus, au fost făcute marcaje rutiere și au fost amplasate indicatoare rutiere pe 12.10 kilometri. De asemenea, podețele existente, deteriorate, au fost demolate și înlocuite cu unele noi, au fost amenajate căi de acces către locuințe, au fost decolmatate și reprofilate șanțurile existente, iar unde a fost necesar, acestea au fost demolate și reconstruite.

Valoarea contractului a fost de aproximativ 6.7 milioane lei inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul județului. Garanția de bună execuție este de 36 luni.

Noi, în Timiș, avem una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, de aproape 1300 de kilometri. În proporție covârșitoare, acestea sunt asfaltate, însă mai avem zone unde se circulă pe drumuri de piatră. Îi asigurăm de timișenii care încă nu au asfalt că vom ajunge și la ei în localitate. Prioritizăm investițiile în funcție de impactul lor în comunitate, însă ne dorim să ajungem peste tot unde nu avem încă o infrastructură potrivită unui județ european”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Nica.

Print Friendly, PDF & Email