Drumul de acces către viitorul centru de legume și fructe din Tomnatic, modernizat

Consiliul Județean Timiș anunţă că va asigura accesul rapid către și dinspre DN6 pentru locuitorii comunei Tomnatic, prin ranforsarea și modernizarea DJ 692B. Investiția este gândită și în perspectiva viitorului centru de legume și fructe pe care instituția îl construiește în localitate.

 

Șoseaua are o lungime de aproape 4 km, iar valoarea investiției este estimată la puțin sub 8 milioane lei, anunţă oficialii CJ Timiş. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție. Finanțarea este asigurată din bugetul CJ Timiş.

Lucrările de ranforsare și modernizare, mai spun ei, sunt necesare întrucât starea de degradare a drumului și a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor nu asigură condiții optime pentru utilizatori.

Investiția presupune și relocarea unor stâlpi de beton, dar și amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferată Timișoara – Sânnicolau Mare. Sectorul de drum supus ranforsării și modernizării are originea la intersecția cu DN 6, unde va fi amenajată o girație care să preia în siguranță traficul generat de noul centru de fructe și legume, până la limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău.

„Investiția este un imbold pentru activitatea localnicilor și a celor care doresc să investească în zonă. Lucrarea va asigura circulația în siguranță și confort, dezvoltarea economică zonală și reducerea poluării. Facem ce nu s-a făcut în zeci de ani în județ, investim în infrastructură, fără de care nu am putea vorbi de confortul cetățenilor și de creștere economică sustenabilă”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Firmele interesate să execute lucrarea își pot depune ofertele până la data de 8 iulie 2019.

Print Friendly, PDF & Email