„Dreptul la muncă este al tău. Nu-l vinde traficanților!”

Polițiștii de frontieră timișeni s-au alăturat campaniei de prevenire „Dreptul la muncă este al tău. Nu-l vinde traficanților!”, desfășurată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

 

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, derulează, zilele acestea, o campanie pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane, în vederea exploatării prin muncă forțată.

Campania, transmite ITPF Timişoara, și-a propus să crească gradul de informare a publicului cu privire la riscurile pe care le implică exploatarea prin muncă și la dimensiunea acestui fenomen, să informeze populația despre condițiile legale de muncă în străinătate și, totodată, să crească gradul de informare a factorilor de decizie.

În cadrul acestei campanii, în punctele de trecere ale frontierei, persoanele care călătoresc în străinătate au primit pliante cu informații despre exploatarea prin muncă și cu recomandări despre modul în pot evita să ajungă victime ale traficului de persoane.

Print Friendly, PDF & Email