Un weekend de distracţie, de Zilele Lacului Surduc

Zilele lacului Surduc 2015 Foto lugojinfo.roPeste puţin timp încep Zilele Lacului Surduc, un eveniment desfășurat pe malul lacului Surduc, având ca scop promovarea obiectivelor turistice din zonă și promovarea cicloturismului și a turismului de weekend.

 

Zilele Lacului Surduc, organizate în 25 şi 25 iunie, au ca scop promovarea obiectivelor turistice din zonă, dezvoltarea și promovarea cicloturismului și a turismului de weekend, în Timiș. Evenimentul, ajuns la ediţia a doua, se adresează în egală măsură tinerilor, familiilor cu copii și seniorilor.

La manifestare, organizatorii – Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Primăria Fârdea – estimează participarea a 3.000 – 4.000 de persoane, atât din zonă, cât și din Timișoara, din Lugoj, din județele învecinate, dar și din țările vecine Serbia și Ungaria.

Ediția din acest an aduce, ca noutate în program, o componentă de cicloturism. Cu sprijinul Clubului Bănățean de Turism și al Administrației Bazinale de Apă Banat, turiștii prezenți la eveniment duminică, 26 iunie, vor avea posibilitatea să închirieze biciclete și, ghidați de membrii clubului, vor putea parcurge un traseu de 15 kilometri în jurul lacului Surduc, având astfel ocazia nu numai să facă mişcare, ci şi să descopere zona şi să admire peisajul.

Tot ca noutate, anul acesta, organizatorii vor oferi o demonstrație de karting copii, iar pe malul lacului, micuții vor avea la dispoziție, gratuit, de o tiroliană, arbalete pentru tir, bărci pentru plimbări pe lac, vor avea posibilitatea să facă face-painting și slack-line. Și, nu în ultimul rând, pe scena de pe malul lacului, copiii se vor bucura, sâmbătă, 25 iunie, de un spectacol oferit de Teatrul de Păpuși „Merlin”.

Organizatorii anunţă că vor avea loc şi tradiționalele evenimente pe lac – întreceri de caiac-canoe, dragoane -, plimbări cu hidrobicicletele, demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și un show aerian, care anunţă că va veni cu noi elemente în această ediție. Iar pe mal, concursul de pescuit pentru copii și concertele vor completa oferta evenimentului.

Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 18, Ricardo Caria va urca pe scenă cu alte sale ritmuri de fado, iar de la ora 19, Alexandra Mitroi feat. Sean Norvis and the Band vor încânta publicul timp de trei ore, pentru ca seara să se încheie la ora 22, 00 cu un foc de artificii. Duminica este destinată muzicii populare, nume cunoscute ale folclorului fiind așteptate pe scena de pe malul lacului Surduc de la ora 15”, spune Delia Barbu, director executiv al APDT Timiș.

Print Friendly, PDF & Email