Primăria anunţă demararea unor lucrări de infrastructură în patru zone din oraş

Două străzi din Timişoara vor fi asfaltate în premieră

Strada neasfaltataViceprimarul Dan Diaconu anunţă că începutul lunii martie aduce cu sine şi deschiderea a patru şantiere noi, în zone diferite ale Timişoarei. Lucrările de investiţii vor presupune asfaltarea în premieră a unor străzi din oraş, efectuarea unor lucrări de reparaţii la carosabil, dar şi amenajarea de noi spaţii verzi.

 

Primul amplasament care a fost predat de către reprezentanţii Municipalităţii, la începutul acestei săptămâni, este situat în zona Câmpului, în partea de est a Timişoarei, în zona intersecţiei străzilor Câmpului, Căprioarei şi Levănţicii. Străzile care vor fi modernizate în această zonă sunt Ion Luca Bănăţeanu, Liviu Tempea  Aurelia Fătu Răduţu şi Vasile Creţu. Potrivit declaraţiilor viceprimarului liberal Dan Diaconu, lungimea însumată care va fi supusă lucrărilor de modernizare şi reabilitare va fi de aproximativ 1.250 de metri. Costul total estimat al lucrărilor, care vor fi executate de S.C. Bau Center Vest S.R.L., este de 2.055.148 de lei.

Aceeaşi firmă a fost desemnată să se ocupe şi de lucrările de amenajare din zona străzilor Petuniei -Magnoliei, situate în apropierea Căii Buziaşului. Amplasamentul a fost deja predat la începutul lunii februarie, iar lucrările de modernizare şi reabilitare vizează străzile Magnoliei, Orhideelor, Petuniei, Toporaşilor, Dafinului, Zambilelor, precum şi intersecţia străzii Magnoliei cu Calea Buziaşului. Valoarea totală estimată a lucrărilor, pentru o lungime de aproximativ 1.621 de metri, este de 4.312.390 lei. Una dintre ele, strada Gladiolelor, va fi asfaltată în premieră. „Pe strada Gladiolelor lucrările au fost intens solicitate de către reprezentanţii Consiliului consultativ de cartier”, spune Dan Diaconu. Aici, amplasamentul va fi predat în cursul săptămânii viitoare. Valoarea totală a lucrărilor, care au fost încredinţate S.C. Nimb S.R.L., este de 318.629 de lei de lei.

În cursul săptămânii viitoare va fi predat amplasamentul şi pentru începerea lucrărilor pe strada Gheorghe Cotoşman, din cartierul Fratelia. Nici această stradă nu a mai fost asfaltată până acum. Strada, cuprinsă între străzile Mureş şi Musicescu, are o lungime de 354 de metri. Lucrările au fost încredinţate firmei S.C. Corporate Management Solutions S.R.L., iar valoarea totală a lucrărilor este de 749.236 de lei.

Potrivit declaraţiilor viceprimarului Dan Diaconu, în toate cele patru zone în care vor fi deschise şantiere se vor efectua şi lucrări la trama stradală, vor fi reparate trotuarele şi vor fi amenajate spaţii verzi.

Print Friendly, PDF & Email