Două școli din Timișoara încep cursurile în scenariul roșu

După ce săptămâna trecută în scenariul roşu s-a aflat o singură şcoală din Timiş, la sfârşitul săptămânii Comitetul Județean pentru Situații de Urgență adecis ca încă o şcoală să înceapă cursurile doar online, după ce trei profesori au fost depistaţi cu covid-19.

 

Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a convocat, cu o zi înaintede începerea noului an şcolar, Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a aproba schimbarea scenariului pentru începerea cursurilor în scenariul roşu la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”, din Timișoara.

Hotătârea se aplică pe o perioadă de 14 zile începând din data de 14 septembrie şi a fost luată din cauza faptului că trei cadre didactice au fost depistate cafiind contaminate cu noul coronavirus, iar în urma anchetei epidemiologică au mai fost depistați cinci persoane pozitive la testul covid-19, contacți direcți din rândul cadrelor didactice ale școlii.

Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se suspendă prezența față în față la Școala Gimnazială nr. 19, iar cursurile se vor desfășura online. Hotătârea se aplică pe o perioadă de 14 zile începând din data de 14 septembrie.

Săptămâna trecută, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş decisese, în urma analizei situaţiei epidemiologice existente la nivelul judeţului, ca doar Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională „Speranţa”, din Timişoara, unde nu se finalizaseră lucrările de reabilitare a claselor, să înceapă noul an şcolar în scenariu roşu.

Astfel, azi, 348 de şcoli şi grădiniţe din Timiş încep anul şcolar în scenariul verde – adică şcoală cu prezenţă în sălile de clasă, 250 de şcoli şi grădiniţe, în scenariul galben – adică, o parte din elevi la clasă, o parte online, iar două unităţi şcolare din Timişoara îşi vor derula activitatea în scenariul roşu – potrivit căruia cursurile se ţin exclusiv online.

În Timişoara, 29 de şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul verde, 95 în scenariul galben şi două în scenariul roşu. La Lugoj, toate cele 31 de şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul galben. În oraşele Buziaş şi Ciacova, toate şcolile şi grădiniţele încep anul şcolar în scenariul verde. La Deta, trei unităţi şcolare încep cursurile în scenariul verde şi două în scenariul galben. La Făget vor funcţiona nouă şcoli şi grădiniţe în scenariul verde şi şase în cel galben. La Jimbolia, trei şcoli vor funcţiona în scenariul verde, iar două în cel galben. La Recaş, şapte şcoli deschid porţile în scenariul verde şi una în cel galben. La Sânnicolau Mare, trei unităţi şcolare vor începe anul după scenariul verde şi şase după cel galben.

În mediul rural, transmite Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, 277 de şcoli şi grădiniţe încep anul de învăţământ în scenariul verde, iar 107 în scenariul galben.

Prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş sunt obligatorii începând cu data de 14 septembrie, iar o dată la şapte zile situaţia unităţilor de învăţământ din judeţ va fi reevaluată.

Print Friendly, PDF & Email