Două angajate ale Primăriei Timişoara îşi recunosc vinovăţia într-un dosar de fraudare a concursurilor

Primarul Dominic Fritz depunea acum doi ani plângere împotriva unei rețele de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primăria Timişoara, condusă de Nicolae Robu . Zilele acestea, două angajate au încheiat cu procurorii DNA acord de recunoaștere a vinovăției. Acestea, transmite USR Timiş, era parte dintr-o veritabilă fabrică de falși funcționari. În replică, fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că, personal a fost correct şi cinstit, că a avut încredere în colaboratorii săi, dar că nu garantează decât pentru el însuşi.

 

Potrivit USR Timiş, concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administrației Robu, Rodica Aurelian, fosta șefă a Departamentului de Resurse Umane din Primărie. Unul dintre beneficiari a fost Florin Răvășilă, consilier personal al fostului primar, numit mai apoi, prin această schemă penală, director al Direcției de Patrimoniu.

Așa arată o mică parte a tabloului de dubioși, corupți și ridicoli care l-au înconjurat pe ultracinstitul Nicolae Robu el însuși lipsit de orice simț al ridicolului. O parte din acest harem a fost debarcat după lupte intense duse de administrația Fritz. Alții, grupați în jurul unui sindicat toxic, încă visează la o întoarcere în primărie, în frunte cu cel pentru care propriul ego nemărginit a născut monștri de corupție. E trist că Timișoara a fost condusă și călărită de astfel de oameni atâția ani, dar timișorenii au spus clar și răspicat acum trei ani că a fost de-ajuns”, mai transmite USR Timiş, într-un comunicat de presă.

În replică, fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că, personal a fost correct şi cinstit, că a avut încredere în colaboratorii săi, dar că nu garantează decât pentru el însuşi. Mai mult, spune că şi primarul Dominic Fritz este cercetat penal şi acuză “nesmiţirea usr-istă”.

Am salutat și salut orice demers al instituțiilor statului de identificare, demonstrare de nelegiuiri și de pedepsire a făptașilor, indiferent cine sunt ei, spre exemplu: responsabili sau simpli angajați în Administrația Robu, responsabili sau simpli angajați în Administrația Fritz, în frunte cu chiar șeful acesteia, primarul Fritz, care, cercetat în peste zece dosare penale fiind – da, acesta este adevărul, adevăr despre care, foarte curios, nimeni nu zice nimic! –, cel puțin de declaraţii în fals şi uz de fals în dosarul de candidatură se face indubitabil vinovat, lucru extrem de ușor de verificat, doar dosarul acela mai există; dar, se face vinovat, la fel de clar, de mult mai multe”, afirmă Nicolae Robu într-un comunicat, postat pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai spune că a declarat mereu că are încredere în colaboratorii săi, dar că nu garantează decât pentru el însuşi. “Ba mai mult, am mai spus mereu că dacă aflu că cineva din echipa mea – indiferent cine! – comite ilegalități, eu personal îl dau pe mâna DNA. Și l-am dat fără menajamente pe fostul meu consilier personal și apoi director de patrimoniu, Florin Răvășilă”, adaugă fostul edil al Timişoarei.

În privinţa celor două angajate, Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovets, mai spune Nicolae Robu, nu l-au informat de îndată ce au fost puse să facă: “Au greșit și acum plătesc! Altceva n-am ce să comentez pe speță, ea fiind în plină instrumentare la nivelul instituțiilor judiciare. Țin, însă, să fac mențiunea că am deplină încredere în acestea, încredere că ele își vor face datoria și că, prin urmare, cine a greșit, va plăti.”

Nicolae Robu spune încă că vrea să semnaleze “nesimțirea usr-istă, manifestată o dată-n plus, în contextul apărut. S-au năpustit toți fanaticii lipsiți total de scrupule, de ideea de corectitudine, de cinste, de dreptate și adevăr, să mă împroaște pe mine cu noroi, deși în dosar se precizează clar că eu am acționat fără vinovăţie. Nu la fel stau, însă, lucrurile, la angajarea de către Administrația Fritz a «grădinarei șefă» și a unei duzini de alți membri ai clientelei usr-iste, când sunt probe clare de implicare de la vârf în organizarea concursurilor conexe, concursuri declarate ilegale şi anulate ca atare de taman instanţele de judecată. Cei pe care-i acuz de nesimțire se comportă ca și cum aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat.”

Print Friendly, PDF & Email