Dotări de peste 5.000.000 de lei pentru Pompierii timișeni, cu sprijinul financiar al CJ Timiș

Foto: LAU / ISU Timiș

Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș s-a dotat în 2020 cu autospeciale și utilaje în valoare totală de 5.183.000 lei, acestea urmând să asigure intervenții mai rapide și mai eficiente.

 

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș au intrat  două autospeciale de primă intervenție și comandă Volkswagen Amarok, în valoare totală de aproape 780.000 de lei. Vehiculele sunt de ultimă generație și scurtează destul de mult timpul de deplasare la intervenții, fapt pentru care cresc șansele de supraviețuire a victimelor implicate în evenimente negative și se limitează pagubele materiale. Cele două autospeciale au fost destinate Stației de Pompieri Făget și Stației de Pompieri Sânnicolau Mare.

Tot cu sprijinul CJ Timiș, ISU Timiș dispune și de un sistem de alertare pompieri militari și civili, în valoare de aproape 300.000 de lei. Acesta constă într-o platformă securizată pentru alertarea forțelor de intervenție de către dispeceratul unității, în timpul apelului 112, și vizează reducerea timpilor de răspuns și gestionarea eficientă a forțelor și mijloacelor. Prin intermediul aplicației, pompierii vor fi notificați în cel mult două secunde de la trimiterea alertării de către dispecer. Platforma conține și o componentă de alertare a pompierilor voluntari din cadrul UAT – urilor.

De asemenea, a mai fost achiziționată o autospecială complexă de stingere cu apă și spumă cu hidroperforare Renault, în valoare de peste 1.380.000 lei, precum și două autospeciale complexe de stingere cu apă și spumă, tot Renault, în valoare totală de aproape 2.000.000 de lei. Aceste utilaje de ultimă generație sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor, descarcerare și acordarea primului-ajutor, având încorporate toate echipamentele necesare. Autospecialele vor fi utilizate în situații de urgență de Detașamentul 1 Pompieri Timișoara, Detașamentul 2 Pompieri Timișoara și de Stația de Pompieri Sânnicolau Mare.

De asemenea, pentru fiecare subunitate de pompieri din cadrul ISU Timiș, au fost achiziționate șapte motopompe transportabile cu tun independent Ziegler Up4 în valoare totală de aproape 700.000 de lei. A mai fost achiziționat un motofierăstrău cu lanț în valoare totală de circa 40.000 de lei și un sonar Humminbird Helix 9 GPS G4N în valoare de aproape 7.000 de lei. Cu ajutorul acestuia se pot obține informații despre structura solului, despre existența obiectelor pe fundul apei, precum și forma acestora.

Pentru noi, siguranța cetățenilor este prioritară și nu ne putem permite să fim superficiali atunci când vorbim de salvarea unor vieți sau a bunurilor materiale. Dacă nu se simt protejați, oamenii nu au cum să aibă încredere în autorități. De aceea, ne bucurăm că reușim să sprijinim activitatea forțelor de intervenție și o vom face ori de câte ori e nevoie, astfel încât să  limităm efectele negative produse de evenimente neprevăzute și să readucem lucrurile la o stare de normalitate”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Print Friendly, PDF & Email