Dosarul Revoluţiei, reanalizat de Parchetul General

Bogdan Licu Foto AgerpresProcurorul general interimar al României a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție dosarul Revoluției, pentru a fi reanalizat.

 

Cererea procurorului general interimar Bogdan Licu, adresată luni, 22 februarie, instanței supreme, vine după ce președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a făcut o nouă plângere împotriva soluției de clasare a dosarului. Luni, 22 februarie, mai mulţi urmaşi ai eroilor martiri răniţi, reţinuţi şi luptători în Revoluţia din Decembrie 1989 şi-au dat întâlnire în faţa Parchetului General, solicitând o întâlnire cu procurorul general interimar, Bogdan Licu, căruia i-au cerut să formuleze plângere împotriva rezoluţiei de clasare a Dosarului Revoluţiei. Ulterior, Parchetul General anunţa că dosarul va fi redeschis în cazul în care plângerea depusă de Teodor Mărieş va fi admisă.

Dosarul Revoluţiei a fost clasat în 14 octombrie 2015, de către Parchetul Militar, deşi viza uciderea prin împuşcare a 709 persoane, rănirea tot prin împușcare a altor 1.855, rănirea a 343 de persoane în alte împrejurări și reținerea a 924 de persoane.

Asociația 21 Decembrie și mai mult de 100 de victime și urmași ai celor care au avut de suferit în Decembrie 1989 au atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia procurorilor militari de închidere a dosarului.

Pe 22 ianuarie anul acesta, judecătorii de la instanța supremă au respins plângerea depusă de Asociația 21 Decembrie 1989, însă alte zeci de plângeri asemănătoare încă se află pe rolul instanței.

Print Friendly, PDF & Email