Dosarul în care Alin Nica era acuzat de conflict de interese de către ANI, clasat

Alin Nica. Sursă foto: CJ Timiș

Alin Nica, preşedintele PNL Timiş și al Consiliului Județean Timiș, a anunţat că Parchetul General a decis să claseze dosarul în care era acuzat de conflict de interese de către ANI. În baza acelorași sesizări, în 12 septembrie, la solicitarea deputatului PSD Alfred Simonis, era revocat din Consiliul Național de Integritate, printr-un vot politic PSD – USR, „într-un mod absurd, lipsit de orice temei legal”, acuză acum liberalul Alin Nica.

 

Când presupusa morală a unui grup prevalează asupra legalității ne îndreptăm periculos spre jihadism. (…) La momentul respectiv, Simonis și-a explicat gestul invocând moralitatea. Ieri, după ce am dovedit cu acte că nu am nicio treabă cu dosarul politic care mi-a fost fabricat, Simonis a explicat, din nou, că demersul lui a fost unul așa zis moral, nu legal. Din punctul meu de vedere, asta este radicalizare și dispreț total față de lege, justiție și adevăr. Direcția este complet greșită și dacă Simonis vrea să meargă pe acest drum, îi doresc succes, dar atrag atenția că nu e bine să o facă în politică, mai ales în funcții publice. În sinea mea, din respectul pe care încă i-l port, sper că Simonis nu crede cu adevărat în ceea ce a spus și a făcut. Poate a fost doar un demers politicianist generat de aerul halucinogen al funcțiilor politice în care a ajuns”, declară Alin Nica.

Pentru binele acestei țări și pentru binele democrației, mai spune liderul liberal, își dorește ca deputatul social-democrat Alfred Simonis, președinte al PSD Timiș și președinte al Camerei Deputaților, „să se fi distrat la un pahar și o țigară cu prietenii lui din PSD atunci când a lansat demersul acela abject împotriva mea. Căci dacă el crede sincer în aberația pe care a generat-o, atunci situația este foarte gravă. Nu pentru mine, ci pentru România, pentru justiție și pentru cei care îndrăznesc să aibă o părere diferită de-a lui Simonis. În ciuda contextului de ieri, confruntat cu mizeria pe care a făcut-o, deputatul Simonis este foarte preocupat de plecarea unor membri PNL. Da, Freddy, avem oameni care pleacă din PNL pentru că, spre deosebire de organizația din care faci tu parte, în PNL există libertate și democrație. Atunci când planurile unei persoane nu se mai suprapun peste cele ale partidului, acea persoana are liberatea să plece. Noi nu lucrăm cu angajamente semnate în alb sau cu șantaje. În PNL, oamenii vin, iar unii mai și pleacă. Pentru că noi lucrăm cu principii și cu valori.”

Alin Nica mai spune despre „cazul Simonis” că acesta nu va rămâne singular în politica românească, iar modelul lui toxic poate fi preluat: „Se apropie un an electoral complicat și politicienii ajunși în funcții publice importante fără a avea calitățile necesare sunt tot mai disperați. Oamenii politici cu educație dobândită la taraba din talcioc sau cel mult cu școala vieții se tem că își vor pierde privilegiile odată cu alegerile care vin.”

După ce Alin Nica a anunţat că Parchetul General a decis să claseze dosarul în care era acuzat de conflict de interese de către ANI și a făcut referire la atitudinea lui Alfred Simonis, acesta a replicat că nu a susținut niciodată că președintele CJ Timiș este vinovat, „nu ne-am antepronunțat instanțelor de judecată, am contestat moralitatea ocupării unei poziții într-o instituție cu care se află într-un major conflict de interese. Legal, cuvânt amintit mai sus, așa a fost demersul pe care l-am inițiat alături de alți colegi prin care Nica a fost revocat din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate”.

Dar ce să înțeleagă un om care se agață cu disperare de orice poziție publică, un om care se supraevaluează constant, dar este caracterizat de incompetență, rea intenție și jocuri subterane? Cât despre limbajul lui Alin Nica, nu merită comentat prea mult. Este dovada unui om tulburat, măcinat de problemele interne din PNL, îi pleacă primari, parlamentari și rămâne izolat într-un sediu pustiu, alături de Dănuț Groza”, a mai spus Alfred Simonis.

Social-democratul îl invită pe lidetul liberalilor timișeni „să fie la fel de vehement și pentru problemele Timișului și Timișoarei, să mi se alăture în toate demersurile pe care le-am inițiat pentru proiectele orașului și județului. Ce va alege? Vendete personale sau interesul timișenilor?

Print Friendly, PDF & Email