Dosar penal pentru un bărbat care a condus băut, cu 125 de kilometri la oră, în Timişoara

Radar Politie RutieraPoliţiştii din Timişoara au întocmit dosar penal pe numele unui tânăr care, aflat sub influenţa alcoolului, a fost prins conducând prin municipiu, cu 125 de kilometri la oră.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Timiş, un bărbat de 31 de ani, C. Daniel, a fost oprit în trafic, duminică, pe Calea Torontalului, din Timişoara, în timp ce conducea cu o viteză de 125 de kilometri la oră. „Întrucât şoferul emana vapori de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,67 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei. Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În ultimele 24 de ore poliţiştii din Timiş au întocmit 18 dosare penale pentru şoferi depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, sau conduceau autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice, au aplicat 365 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 162 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, şi au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au retras patru certificate de înmatriculare. Sâmbătă, aproape 120 de poliţişti de la Rutieră şi Ordine Publică au acţionat în tot judeţul, în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

 

Print Friendly, PDF & Email