Dosar penal pentru o profesoară din Făget, pentru un presupus act sexual cu un elev

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele profesoarei de limba română de la Liceul teoretic din Făget, suspectată de întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, anunţă Poliţia Timiş.

 

În data de 4 mai, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani (profesoara de limba română – n.r.) ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minor de 16 ani (elev în clasa a X-a – n.r.). A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de act sex cu un minor şi în continuare, poliţia efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor comiterii faptei”, a declarat, citată de Agerpres, Alexandra Petrovici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţia al Judeţului Timiş.

În paralel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş i-a cerut conducerii Liceului Teoretic din Făget, la finalul săptămânii trecute, constituirea de îndată a unei comisii disciplinare care să stabilească dacă se adeveresc acuzaţiile mamei unui licean, potrivit cărora minorul ar fi avut o relaţie de altă natură decât cea şcolară cu profesoara de română.

„Joi (3 mai – n.r) a venit la Inspectoratul Şcolar mama unui elev de clasa a X-a de la Liceul Teoretic Făget, mi-a povestit că a identificat nişte mesaje pe whatsapp şi că consideră că fiul ei a avut o relaţie cu un cadru didactic din liceu. Mesajele erau între o persoană de sex masculin şi una de sex feminin, dar nu apar nume de persoane pe care să le putem identifica, nici cine către cine a trimis mesajele. Părintele acuză că ar fi vorba despre un cadru didactic titular la liceul din Făget, respectiv, de profesoara de limba română. A depus o petiţie la noi. (…). Am cerut de îndată angajatorului, liceul din Făget, să constituie o comisie de anchetă disciplinară în această speţă”, a declarat, Aura Danielescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Timiş.

Aceasta a mai spus că dacă în urma anchetei se va dovedi că este vorba despre un cadru didactic, se vor lua măsurile legale, de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă, în funcţie de gravitatea faptei comise.

Print Friendly, PDF & Email