Dosar penal după asaltul AUR și Noua Dreaptă în Primăria Timișoara

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, vineri, după ce membri ai AUR au intrat în sediul Primăriei Timişoara, anunță Agerpres.

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş anunță că a fost întocmit un dosar penal pentru violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a acuzat, imediat după acest episod, că Jandarmeria şi Poliţia Locală ar fi asistat „impotente” la acest act de violenţă și a cdrut instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte.

Jandarmeria Română a precizat, printr-un comunicat, că nu are atribuţii de pază a sediului Primăriei Timişoara şi că „jandarmii aflaţi în zona Primăriei au acţionat imediat după ce au fost sesizaţi”.

În după-amiaza acestei zile, zeci de membri și simpatizanți AUR, conduși de copreședintele George Simion, dar și membri ai Noii Drepte, din Mehedinți, au forțat, în această după-amiază intrarea în Primăria Timișoara, încercând să ajungă la biroul primarului Dominic Fritz și scandând, printre altele, „Herr Fritz, nu uita Timișoara nu-i a ta” și „Jos Fritz, javră ordinară”.

 

Print Friendly, PDF & Email