Donaţii de la două multinaţionale pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Timișoara

Sursă foto: urgentatm.ro

Continental Anvelope Timișoara și Continental România, companii cu mii de angajați, care au avut la rândul lor de suferit din pricina pandemiei de coronavirus, au donat Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Timișoara 18.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente și materiale necesare în lupta împotriva covid-19.

 

Fondurile donate de cele două companii au fost folosite pentru achiziționarea de materiale și echipamente necesare pentru îmbunătățirea capacității de reacție a spitalului la numărul mare de pacienți care se prezintă cu infecții cu Sars-CoV2.

„Aceste donații ne-au ajutat să îmbunătățim capacitatea de triaj, să îmbunătățim condițiile oferite atât din punct de vedere medical, cât și al cazării. O sumă ce poate părea mică, dar dacă este investită cu planificare atentă, poate face o diferență mare”, declară managerul Spitalului Județean din Timișoara, asist. univ. dr. Raul Pătrașcu.

Şeful Unităţii de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara , medicul Mihai Grecu, spune că din aceste fonduri au fost cumpărate echipamente destinate triajului pacienților covid ajunși la Unitatea de Primiri Uurgenţe a Spitalului Județean Timișoara, a fost achiziționat un container ce urmează a fi amplasat în zona de triaj a bolnavilor, o perdea electrică cu aer cald monofazat pentru protejarea pacienților aflați în procedură de triaj în Unitatea de Primiri Urgenţe şi a fost extinsă rețeaua de oxigen medicinal din clădirea spitalului către cele două containere existente folosite ca sală de așteptare.

Majoritatea pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean, precizează dr. Mihai Grecu, vin cu forme moderate sau severe de covid-19 și necesită ventilație asistată. Prin extinderea rețelei, practic, medicii pot asigura fluxul suplimentar de oxigen de care este nevoie.

“Trăim vremuri dificile, iar lupta împotriva pandemiei de coronavirus ne-a făcut să realizăm încă o dată că avem nevoie de solidaritate. Cu personalul medical, care zilnic trebuie să-și testeze limitele. Cu bolnavii, pentru care virusul reprezintă o amenințare la adresa vieții. Cu întreaga comunitate locală, pentru care restricțiile ajung să fie o povară din punct de vedere economic. În cei 150 de ani de existență, Compania Continental a fost parte din viața comunităților în care a crescut și cu ajutorul cărora s-a dezvoltat. La rândul nostru, suntem parte din comunitatea Timișoarei și ne implicăm de fiecare dată când orașul are nevoie de noi, pentru că știm că doar împreună vom învinge această pandemie”, spune Matthieu Turlure, director general Continental Anvelope Timișoara.

Managerul celeilalte companii, Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România, spune că pandemia i-a obligat să se reinventeze, astfel că, „pe lângă măsurile luate pentru a asigura sănătatea angajaților noștri, trebuie să fim responsabili și să contribuim la susținerea sistemului de sănătate din comunitățile în care trăim. Continental s-a implicat și în acest an în sprijinul luptei împotriva coronavirusului în toate orașele în care compania își desfășoară activitatea. Astfel, reușim să fim lângă cei care sunt în linia întâi și să oferim o șansă în plus de a câștiga acest război cu timpul. Găsirea de soluții într-o perioadă din ce în ce mai provocatoare a fost, și încă mai este, un aspect care ne obligă să ne autodepășim.”

 

Print Friendly, PDF & Email