Donaţii de 18.000 de euro pentru refacerea Băilor Imperiale Neptun, din Băile Herculane

Foto: Facebook Herculane Project

 

18.000 de euro au reuşit să colecteze din donaţii voluntarii Herculane Project, care vor să salveze Băile Imperiale Neptun, din Băile Herculane, anunţă Radio Timişoara.

 

Foto: Danu Alex

Voluntarii Herculane Project încearcă să conserve clădirea care a adăpostit Băile Imperiale Neptun, al cărei acoperiş s-a prăbușit în această iarnă. Suma de 18.000 de euro – care a depăşit ţinta pe care şi-o impuseseră până în 1 mai, şi anume 15.000 de euro –, colectată din donaţii, va fi dublată de către un om de afaceri, care momentant nu vrea să-i fie dezvăluită identitate.

Primăria Herculane, proprietara clădirii, va contribui şi ea cu o sumă de bani, într-o primă fază, 45.000 de lei. Primăria oraşului Herculane se judecă cu proprietarii terenului pe care se află clădirile istorice. Dacă va obține dreptul de proprietate și pe teren, administrația locală intenționează să acceseze o finanțarea europeană pentru reabilitarea imobilului.

Foto: Facebook Herculane Project

Primele lucrări vor consolida structurile cel mai grav afectate, anunţă Oana Chirilă, de la Herculane Project: „Din această sumă vom putea începe stabilizarea zonelor care s-au prăbușit în februarie – fiindcă acolo, din păcate, e cel mai grav și, dacă nu se intervine acolo urgent, s-ar putea ca acoperișul și implicit o parte din zona aceea să se prăbușească”, spune Oana Chirilă.

„Nu avem cuvinte… Vă mulțumim mult pentru sprijinul dumneavoastră fără de care nu am fi ajuns aici. Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a atinge ținta de 100.000 de euro necesari pentru întreaga intervenție. Nu ne oprim! Puterea de renegerare comunitară a patrimoniului este impresionantă, de aceea donațiile continuă”, scriu pe pagina de Facebook voluntarii Herculane Project.

Cei care vor să facă donaţii o pot face în contul Asociației Locus: RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380.

Print Friendly, PDF & Email