Donaţie de EKG-uri pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara

Patru aparate de tip electrocardiograf (EKG) portabil, donate de Fundația Comunitară Timișoara și Hamilton Central Europe, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” Timișoara. Ele vor intra în dotarea celor patru secții mari ale unității sanitare, Pneumologie 1 și 2 și Boli Infecțioase 1 și 2.

 

Dr. Monica Marc. Foto: Spital „Victor Babeş” Timişoara

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara are în prezent zece aparate electrocardiograf, folosite pentru investigarea imagistică a pacienților infectați cu noul coronavirus.

“Le mulțumim celor care au participat la Maratonul Speranței, Timotion, și vrem să îi asigurăm că îi simțim alături și, indiferent de suma pe care au donat-o, dincolo de bani, de donațiile materiale, pentru noi înseamnă o susținere sufletească, ceea ce contează foarte mult în această perioadă. Cele patru aparate EKG portabile pot face, la un moment dat, diferența dintre viață și moarte”, spune dr. Monica Marc, medic pneumolog la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

Directorul general al Hamilton Central Europe, Ciprian Ractei, spune că educația și sănătatea sunt domenii care trebuie susținute mereu. „Ca parte din comunitate, încercăm să fim în continuare un sprijin pentru personalul medical și pacienți, mai ales în aceste momente în care este nevoie mai mult ca oricând să fim cu toții o echipă unită”, mai spune Ciprian Ractei.

Fundația Comunitară Timișoara transmite prin director său executiv, Daniela Chesaru, că  fundaţia are o bună colaborare cu personalul medical și administrativ al Spitalului „Victor Babeș”, cărora le apreciază munca și eforturile de a asigura cele mai bune condiții de spitalizare și tratament. „Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să dăm și noi o mână de ajutor. Astfel ei știu că nu sunt singuri în lupta cu bolile și se pot baza pe o comunitate de susținători”, mai spune Daniela Chesaru.

Print Friendly, PDF & Email