Donaţie de aparatură pentru diagnosticarea precoce a complicațiilor pulmonare, la Clinica de Pediatrie Bega

Compartimentul de Pneumologie Pediatrică din cadrul Clinicii de Pediatrie Bega va fi dotat, datorită unei donaţii, cu aparatură de ultimă generație care va ajuta la diagnosticarea precoce a complicațiilor pulmonare la copii, la monitorizarea insuficienței respiratorii şi la diagnosticarea astmului bronșic.

 

Compartimentul de Pneumologie Pediatrică din cadrul Clinicii de Pediatrie Bega va fi dotat, de mâine, cu pulsoximetre ce ajută la măsurarea saturației în oxigen și monitorizarea insuficienței respiratorii, aparate de aerosoli și nebulizatoare utile în aerosoloterapia copiilor cu criză de astm, bronșiolite, bronșite și alte maladii specifice acestei patologii, anunţă reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara, în subordinea căruia se află Clinica de Pediatrie Bega.

În dotarea acestui compartiment va intra și un aparat de oxigenoterapie neinvazivă, ce asigură un flux crescut de oxigen, necesar în tratamentul copiilor cu insuficiență respiratorie secundară bolilor pulmonare, şi lămpi cu ultraviolete, pentru dezinfecție, şi soluții speciale de dezinfecție împotriva MRSA.

Sponsorizarea mai include perfuzoare și infuzoare, catetere periferice pentru montarea liniilor venoase centrale, camere de administrare parenterală a terapiei de lungă durată, branule și alte consumabile.

Această aparatură absolut necesară pentru Compartimentul de Penumologie Pediatrică va ajuta la diagnosticul precoce al complicațiilor pulmonare, la monitorizarea insuficienței respiratorii, la diagnosticarea astmului bronșic la copiii mici, precum și la asigurarea inhaloterapiei prin aparate de aerosoli și spacere individuale, suport terapeutic ventilator cu flux crescut de oxigen, conform celor mai recente ghiduri terapeutice”, declară Andreea Borboros, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Donaţia este în valoare de aproximativ 10.000 de euro şi este făcută de Fundația Bardeau.

Oficialii spitalului mai transmit că bolile respiratorii sunt cea mai frecventă cauză de morbiditate și mortalitate în patologia pediatrică, iar frecvența acutizărilor este semnificativ crescută în anotimpul rece, în aglomerări urbane, în special la copiii de vârstă mică.

În Clinica de Pediatrie Bega sunt spitalizați anual mai mult de 1 500 de copii cu patologie respiratorie ce necesită suport medical și terapeutic specializat.

Print Friendly, PDF & Email