„Domnul Ibrahim și florile din Coran”, pus în scenă şi la Timișoara

Domnul Ibrahim și florile din Coran, un spectacol după cartea cu același nume, de Eric Emmanuel Schimtt, va fi pus în scenă la Timişoara. Un spectacol de pus la suflet, anunţă organizatorii.

 

În regia lui Chris Simion-Mercurian și avându-i în distribuție pe Vlad Logigan, Marian Râlea, Claudiu Bleonț, Elena Penescu, Alma Costin și Amelia Ursu, Domnul Ibrahim și florile din Coran va fi prezentat publicului timişorean în 28 octombrie, de la ora 19.30, în sala Operei Naționale. Spectacolul, adus la Timişoara prin Fundația Culturală Artmedia, prezintă călătoria unui puşti singuratic, Moise (Momo), spre lumea nebănuită şi stranie din inima Orientului cu moschei şi dervişi rotitori. Este o parabolă a vieţii şi a morţii care surprinde şi îndeamnă la meditaţie.

Pornind de la povestea din romanul omonim al lui Eric-Emmanuel Schmitt spectacolul este o pledoarie pentru toleranță – religioasă, etnică, rasială –, un mesaj binevenit într-o societate tot mai închistată și mai defensivă cu propriile prejudecăți. Spectacolul lui Chris Simion recreează atmosfera Parisului din anii 60, din perspectiva unui copil de treisprezece ani, curios să descopere lumea și să înțeleagă universul de multe ori irațional și gri al adulților. Și, mai mult decît orice, tînjește să fie iubit.

Spectacolul, o producţie a Teatrului Metropolis Bucureşti, a fost premiat la la Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov, 2016, cu Marele Premiu, Premiul special al juriului care i-a revenit lui Marian Râlea, şi Premiul pentru regie, lui Chris Simion

Biletele în valoare de 100, 60 şi, respectiv, 30 de lei au fost puse în vânzare la Agenția Operei Naționale și pe www.iabilet.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis