Dominic Fritz: „Peste 80 de neconformități în execuția lucrărilor de pe strada Lidia”

Foto: PMT

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă că i-a solicitat constructorului care realizează lucrările de reabilitare a bulevardului Lidia să remedieze peste 80 de neconformități identificate doar la nivelul execuției. Şi nu e vorba doar despre problemele de execuţie, adaugă edilul: „Idee proastă, proiect slab și execuție a lucrărilor pe măsura ideii și a proiectului”.

 

Am convenit cu constructorul de la Prezan/Lidia să începem recepția doar a lucrărilor de la linia de troleibuz, pentru a putea da drumul transportului public. În rest, i-am cerut remedierea celor peste 80 de neconformități identificate doar la nivelul execuției: beton în loc de dale, copaci uscați, capace de edilitare neparalele cu bordurile etc.”, declară Dominic Fritz.

Foto: PMT

Edilul spune că acum se observă problemele de execuție, dar nu trebui uitat faptul că „Prezan e modelul tipic de proiect în care contează mașinile și nu oamenii: mai multe benzi auto, unele folosite ca parcare, spațiu înghesuit pentru pietoni și bicicliști și reducerea la maxim a spațiului verde. Idee proastă, proiect slab și execuție a lucrărilor pe măsura ideii și a proiectului.Asta s-a întâmplat pe Prezan/Lidia, unde fosta administrație a demarat un mare proiect de «modernizare» a zonei, care a creat mai multe probleme decât a rezolvat.”

Dominic Fritz subliniază că Primăria este responsabilă să finalizeze ce era deja în șantier și care afecta viețile cetățenilor din zonă: „Când am preluat mandatul, șantierul era deja blocat de șase luni. Împreună cu echipa din Primărie, am deblocat acest proiect, am reparat ce putea fi reparat și sperăm să vedem din partea constructorului ultimele remedieri.”

Print Friendly, PDF & Email