Dominic Fritz: “Veste spectaculoasă: Timişoara are prioritate la o finanțare europeană de aproape 63 de milioane de euro”

Foto: STPT

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunţă că oraşul are prioritate la o finanțare europeană, de aproape 63 de milioane de euro, prin PNRR, pentru achiziția de mijloace de transport în comun. Şi că, astfel, în câțiva ani, flota mijloacelor de transport în comun va fi complet înnoită.

 

“308.500.000 lei bani europeni pentru timișoreni! Asta înseamnă 8 troleibuze noi, 30 de autobuze electrice noi și 17 tramvaie noi”, transmite primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, mai sunt în curs de achiziţie 23 de tramvaie, 44 de autobuze electrice și 25 de troleibuze. “În câțiva ani, flota va fi complet înnoită, traficul de mașini și poluarea vor fi reduse, iar numărul călătorilor va crește. Echipa din Primăria Timișoara s-a mișcat excelent și le mulțumesc tuturor pentru efortul depus în pregătirea acestei cereri. Urmează evaluarea cererii, dar suntem primul oraș pe listă”, mai spune Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email