Dominic Fritz: „Va fi nevoie să se achiziţioneze teste speciale, pentru a diferenţia covid-19 de virusurile sezoniere”

Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că în oraş nu mai sunt paturi ATI disponibile, că personalul medical din linia întâi covid-19 este epuizat şi că va fi nevoie de achiziţionarea unor teste speciale care să diferenţieze cazurile COVID-19 de virusurile sezoniere, potrivit Agerpres.

 

„În Timişoara, nu mai sunt disponibile paturi de terapie intensivă. Personalul medical, care lucrează din martie fără pauză, este epuizat. Deşi la Timişoara avem, între timp, capacitate de testare PCR foarte bună, va fi nevoie să se achiziţioneze teste speciale, pentru a diferenţia covid-19 de virusurile sezoniere. Sunt necesare şi unele schimbări de legislaţie, în contextul supraaglomerării spitalelor covid-19 şi de suport, pe care le voi susţine în discuţiile pe care le voi avea cu decidenţii din Bucureşti”, scrie, pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

Acesta mai spune că, dincolo de politică şi administraţie, nu va putea fi limitată extinderea comunitară a virusului dacă fiecare dintre noi nu se comportă cu responsabilitate: „Trebuie să ne protejăm. Am învăţat din propria experienţă că putem să avem o viaţă normală dacă purtăm masca în spaţii închise sau aglomerate, păstrăm distanţa şi dacă ne mutăm mai multe activităţi afară sau în spaţii foarte bine aerisite, cât se poate.

Dominic Fritz a făcut aceste afirmaţii în urma primei runde de întâlniri pe care a avut-o, la începutul săptămânii, cu prefectul Liliana Oneţ, cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Flavius Cioca, cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara, Cristian Oancea, şi cu medicul infecţionist Virgil Musta.

 

Print Friendly, PDF & Email