Dominic Fritz: „Un proiect medical implementat la Timişoara, în atenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”

Foto: Petre Cojocaru

Unul dintre proiectele medicale implementate la Timişoara, Pandemic Controller, a intrat în atenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anunţă primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

 

Aplicația Pandemic Controller, un proiect medical implementat la Timişoara, în noiembrie 2020, și care conectează medici de familie din tot Timiș cu Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara, este în evaluarea Organizației Mondiale a Sănătății ca exemplu de bune practici în controlul pandemiei, anunţă primarul Dominic Fritz.

Aplicația a fost gândită și realizată de inițiativa City Doctors, condusă de medicul Virgil Musta, pentru ca Spitalul „Victor Babeș” să poată comunica în timp real rezultatele analizelor și recomandări terapeutice către medicii de familie, pentru pacienți cu covid-19 care au trecut prin evaluare și se tratează acasă.

300 de medici de familie din Timișoara și din judeţ folosesc în prezent aplicația, iar 3.764 de pacienți au primit îngrijire acasă cu ajutorul acesteia.

Dominic Fritz transmite mulţumiri Asociației Timiș de Medicină de Familie, Colegiului Medicilor Timiș, City Doctors, mediului de afaceri care sprijină Municipalitatea și în acest proiect, şi în proiectul-pilot de vaccinare, și în proiectul Oxigen pentru Timișoara și în organizarea activităţii în centrele de vaccinare din oraş, dar şi societății civile care, spune edilul, a fost motorul acestor proiecte.

Print Friendly, PDF & Email