Dominic Fritz: „Timișului i se alocă încă şapte fluxuri de vaccinare”

Foto: Primăria Timişoara

Șapte noi fluxuri de vaccinare vor fi alocate Timișului de către Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării, începând cu data de 8 februarie, anunţă primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

 

„Am aflat astăzi că Timișului i se alocă de către Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării încă şapte fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie! Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei prefect Liliana Oneț, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la Isho, de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosință, poate să le preia pe toate şapte”, anunţă, pe pagina sa de facebook, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, aflat încă în izolare după ce a fost testat pozitiv la testul covid.

Acesta spune că, în continuare, sunt puține fluxuri alocate pentru Timiș și Timișoara, la fel, numărul de doze distribuit rămâne mic în raport cu cererea locală.

Dominic Fritz îi mulţumeşte public colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public la scrisoarea sa deschisă trimisă la sfârşitul săptămânii trecute. „Sunt de acord cu el că județele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susțin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuție, care să includă și cele două criterii propuse de mine: rata de infectare și numărul de programări. Solicit în continuare o proiecție privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiș și Timișoara, la fel, o proiecție lunară pentru numărul de fluxuri și date privind dozele distribuite și administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraș și din județ”, adaugă Dominic Fritz.

Acesta anunţă că viceprimarul Ruben Lațcău a fost, împreună cu coordonatorii nucleului local de vaccinare din Primărie, Ciprian Trocan și Iulian Găurean, să verifice situația la alte patru centre centre de vaccinare anti-covid, deschise în clădirea STPT din Intrarea Doinei, Muzeul Tramvaielor, Incuboxx și FITT: „În unele mai este nevoie doar de signalistică, în altele de imprimante sau de câte o chiuvetă, dar acestea se pot rezolva într-o zi.”

În prezent în Timişoara sunt doar două centre de vaccinare în funcțiune, alte două sunt gata să fie date în folosință și încă patru care pot fi pregătite astăzi. „Le punem pe toate la dispoziția Direcției de Sănătate Publică. Doar așteptăm să ni se aloce fluxuri și doze de vaccin”, trasmite primarul Dominic Fritz.

Printr-o scrisoare deschisă adresată colonelului doctor Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, şi ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, primarul Dominic Fritz le-a solicitat ca, în alocarea de doze de vaccin anti-covid să ţină cont de cererea populaţiei pentru vaccinul și de rata de infectare. Reacţia venise ca urmare a faptului că Centrul Regional de Distribuție Timișoara a primit cele mai puține doze de vaccin, ceea ce ridică semne de întrebare la nivelul opiniei publice.

Print Friendly, PDF & Email