Dominic Fritz: „Suntem pregătiţi pentru a vaccina anti-covid un număr mare de persoane”

Foto: Primăria Timişoara

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, joi, că s-au făcut pregătiri pentru vaccinarea unui număr mare de persoane, în centrele special amenajate din oraş, dar aşteaptă să primească numărul corespunzător de doze de vaccin anti-covid, potrivit Agerpres.

 

De două săptămâni, noi avem deja disponibil centrul de vaccinare de la Isho, unde sunt opt fluxuri (puncte de vaccinare – n.r.) care aşteaptă să fie alocate (operaţionale – n.r.), dar decizia se ia la Bucureşti, nu este o decizie locală despre câte fluxuri se deschid. La Isho, din 8 februarie intrăm în această etapă”, a declarat, potrivit Agerpres, Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei mai spune că Municipalitatea are mai multe locaţii dotate ca centre de vaccinare: la Casa Tineretului, la CBC şi în clădirea Spitalului Municipal care au, fiecare, câte opt puncte de vaccinare, la Muzeul Transportului Public (patru puncte), Incuboxx (12).

„Timişoara este gata să primească un număr mare de doze de vaccin, suntem pregătiţi pentru a vaccina un număr mare de persoane, doar să primim dozele”, afirmă Dominic Fritz.

La finalul săptămânii trecute, acesta i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelul CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, cerându-i schimbarea criteriilor de alocare a vaccinului, cererea de vaccinare urmând să fie unul dintre criterii.

„Am văzut că în unele judeţe se cer mai multe doze, în altele mai puţine şi începe un turism de vaccinare în interiorul judeţului sau între judeţe. Cred că trebuie să avem un algoritm care să ia în calcul şi cât de mare este cererea, pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să se înscrie pentru vaccinare în alte judeţe sau în alte oraşe. Acest lucru ar avantaja Timişoara, unde cererea este mare. Sper că responsabilii guvernamentali vor da curs acestor solicitări. După apelurile mele, la livrare, începând de luni, centrul din Timişoara, care împarte dozele de vaccin la cele patru judeţe din vest, a primit cele mai multe doze”, mai spune primarul Timişoarei.

Dominic Fritz a mai anunţat că pentru persoanele vulnerabile, care nu au acces la internet sau nu au aparţinători, a solicitat Direcţiei de Asistenţă Socială să înfiinţeze un call center, un număr unic de telefon, unde se pot face programări de luni până duminică, între orele 8-19.

În Timişoara funcţionează în momentul de faţă doar două centre de vaccinare, la Iulius Mall şi la Spitalul CFR. Spitalele din Timişoara continuă să-şi vaccineze propriul personal medical, în faza de rapel. Responsabilitatea primăriei este să pună la dispoziţie spaţii pentru aceste centre de vaccinare şi să le doteze.

 

Print Friendly, PDF & Email