Dominic Fritz: „Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica”

Foto: Constantin Duma

După ce președintele PNL și al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, s-a declarat surprins de faptul că Dominic Fritz, ales primar al Timișoarei din partea Alianței USR-PLUS, a convocat ședința Consiliului Local Timișoara pentru votarea viceprimarilor, fără ca negocierile să se fi încheiat, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a replicat acuzându-l că îl atacă prin presă și pe Facebook, „deși conveniserăm că ne abținem de la declarații publice până la încheierea negocierilor”.

 

„Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărțile pe față, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timișorenii în alegeri, în urmă cu aproape două luni”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

Acesta consideră că este complet iresponsabil să amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare din ultimele două săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. „Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate: curățenie, trotuare, să repornim proiectul Capitală Culturală. Timișorenii așteaptă soluții și să dăm drumul la treabă cu toate motoarele pornite. Primăria unui oraș ca Timișoara nu poate funcționa cu doar o treime din echipa executivă prevăzută de lege”, mai spune Dominic Fritz.

Acesta afirmă că miercuri după-amiază reprezentanții USR s-au întâlnit cu cei ai PNL să continue negocierile pentru a avea la Timișoara și Timiș majorități stabile: „Votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR-PLUS – PNL, cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid. Este soluția firească și e de neînțeles de ce Alin Nica o tergiversează cu tot felul de artificii politicianiste când suntem într-o situație dramatică din cauza epidemiei și efectelor ei asupra vieții oamenilor.”

Dominic Fritz transmite că nu știe ce calcule politice și-a făcut Alin Nica, „dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ. Înțeleg că e campanie electorală pentru Parlament, dar localele au trecut de mult. Oamenii ne-au votat și la Timișoara și la Timiș să cooperăm și să găsim soluții.”

Primarul Timișoarei face un apel la responsabilitate din partea tuturor consilierilor aleși în Consiliul Local Timișoara, din toate partidele, PNL, PSD și Pro România, „să începem să lucrăm împreună pentru ieșirea cu bine din criza asta, acum”.

Print Friendly, PDF & Email