Dominic Fritz: Strategia de Smart City ne va deschide ușa pentru a accesa fonduri prin PNRR”

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

Strategia de Smart City și Transformare Digitală a Timișoarei 2022-2027 a fost prezentată public, în cadrul unei conferințe internaționale la care au participat experți din Singapore, Irlanda, Ungaria și Olanda. Acesta este un ultim pas înaintea definitivării acestei strategii, anunţă Primăria Timişoara.

 

La conferință, care a avut loc în format online, au participat peste 100 de stakeholderi din cadrul administrațiilor locale și naționale, din sectorul academic, din sectorul de cercetare și dezvoltare, precum și reprezentanți din societatea civilă, mediu de afaceri și ai ambasadelor și consulatelor.

„Acest proiect nu este al Primăriei, ci al Timișoarei și pentru timișoreni. Este vorba de un efort comun al tuturor timișorenilor implicați pentru dezvoltarea unui oraș inteligent, care să funcționeze în primul rând pentru cetățenii săi. Acest document ne va deschide ușa pentru a accesa fonduri prin PNRR și POR pentru transformare digitală și va trasa direcțiile către care să își îndrepte toți stakeholderii locali energia”, a transmis primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

În Programul Operațional Regional 2021-2027 vor fi alocați estimativ 270 de milioane de euro destinaţi regiuniia Vest, pentru competitivitate, digitalizare și orașe inteligente.

Primăria Timişoara a pornit procesul pentru elaborarea strategiei de Smart City și Transformare Digitală din 13 august 2021. În perioada 6-27 octombrie au fost implicați 407 cetățeni în prioritizarea și procesul de co-design al strategiei.

Strategia va fi structurată pe şapte capitole, fiecare având obiective și indicatori de performanță, dar și parteneri care să fie implicați în implementarea proiectelor ce vor contura viitorul digital al orașului Timișoara. Documentul final va fi prezentat public în luna februarie 2022.

Print Friendly, PDF & Email