Dominic Fritz solicită bani de la Guvern pentru spitale

Foto: Primăria Timişoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că va pleca la Bucureşti pentru a solicita de la Guvern banii pentru infrastructura medicală a oraşului, potrivit Radio Timişoara.

 

Fondurile pe care primarul Timişoarei spune că le va cere de la Guvern sunt sunt destinate construirii unui nou spital municipal şi a unui institut oncologic, la Timişoara.

Spitalele din judeţ şi din Timişoara au probleme cu îndeplinirea standardelor de siguranţă, pentru că funcţionează în clădiri foarte vechi sau modernizate. Cred că trebuie să acţionăm, pe de-o parte, cu un program de securizare a clădirilor pe care le avem acum, dar trebuie şi să investim în infrastructură nouă”, declară Dominic Fritz.

Acesta spune că va milita pentru construirea unui nou spital municipal, unde să fie concentrate toate secţiile, deoarece acum, Spitalul Municipalul are secţii în zece locaţii.

„Guvernul trebuie să-şi îndeplinească promisiunea realizării unui institut oncologic, care ne lipseşte, deşi ştim că oncologia va fi una din provocările medicale în viitorii ani. Avem un proiect şi pentru o nouă maternitate, care trebuie să fie finanţat. Proiectul se află în stare destul de matură, scoatem în curând autorizaţia de construcţie. Sunt fonduri bugetare, sunt bani în Programul de rezilienţă şi reconstrucţie, fonduri europene, credite bugetare din trezorerie din bugetul local. Dacă reuşim să creăm un pachet complet, atunci avem cel puţin o viziune clară cum să ieşim din criza sanitară continuă în care suntem de câteva decenii”, spune Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email