Dominic Fritz și Alin Nica: „Pericolul ca Timișoara și Timișul să fie capturate de PSD este real”

Sursă foto: Facebook Dominic Fritz

La finalul unei prime runde de negocieri pentru desemnarea candidatului Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Timiș și în privinţa proiectului comun pentru transformarea Timișoarei și Timișului în principalul pol de dezvoltare al României – negocieri purtate la sediul Societăţii Timişoara – Alin Nica şi Dominic Fritz atrag atenţia că pericolul ca, după alegeri, Timișoara și Timișul să fie capturate de PSD este real.

 

Reprezentanții USR, Forța Dreptei și ai PMP au început negocierile pentru desemnarea candidatului Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Timiș și în privinţa proiectului comun pentru transformarea Timișoarei și Timișului în principalul pol de dezvoltare al României.

La negocieri, care au avut loc miercuri, 3 aprilie, la sediul Societății Timișoara, au participat Dominic Fritz, primarul Timișoarei și președinte al USR Timiș, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiş, desemnat candidat pentru un nou mandat de către Forța Dreptei, după ce a demisionat din PNL, și Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș.

Tentativa PSD-ului de a crea un partid unic există. Este cât se poate de reală și a început prin anexarea Partidulului Național Liberal care, astăzi, în Timișoara, orașul libertății, stă paralizat sub papucul lui Alfred Simonis.În fața unei asemenea amenințări, singura șansă este să stăm uniți, dincolo de neînțelegeri și divergențe. Ca să atingem maturitatea politică a fost nevoie de aceste momente grele. Într-un loc simbolic pentru orașul nostru și pentru democrație, la Societatea Timişoara, am discutat cu Dominic Fritz și Ligia D, am stabilit premisele unui plan de transforma Timisoara și Timiș într-un veritabil pol de creștere economică”, a declarat, după negocieri, Alin Nica.

Potrivit acestuia, Alianţa Dreapta Unită lansează un semnal de la Timișoara: „Luptăm împreună și putem să contribuim încă o dată la stoparea pornirilor dictatoriale de la Bucureşti. Știm că îi avem alături de noi pe timișoreni și pe timișeni, fapt care ne dă forța și siguranța că facem ceea ce trebuie.

Foto: Constantin Duma

La rândul său, Dominic Fritz spune că va combate cu toată energia revenirea lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara, „ca și cal troian al PSD”: „Atât eu, cât și Alin Nica am transmis astăzi, cât se poate de răspicat, că pericolul ca Timișoara și Timiș să fie capturate de PSD este real. Că monopolul PSD asupra Primăriilor, Consiliilor Județene, Parlamentului și Președinției este o amenințare la adresa democrației. Știm din trecut cât de rău a fost, pentru România, când PSD a deținut toată puterea. (…) Cu voturile PSD, Nicolae Robu are șanse să revină la Primărie cu tot cu clientelă, clanuri și acel fel arogant de a stăpâni Timișoara. Și cu voturile lui Nicolae Robu, PSD poate să câștige președinția Consiliului Județean Timiș. De aceea avem nevoie de o forță care să reprezinte o contrapondere la monopolul politic care se formează”.

Dominic Fritz mai spune că Alianţa Dreapta Unită discută la negocierile purtate zilele acestea despre o candidatură comună la președinția Consiliului Județean Timiș și de un proiect politic care să reprezinte o garanție că Timișoara și Timișul continuă direcția de modernizare și împlinește aspirația de a fi un pol economic și de inovare în regiune.

 

 

Print Friendly, PDF & Email