Dominic Fritz şi-a desemnat reprezentanţii în consiliile de administrație ale spitalelor din subordinea Primăriei Timişoara

Foto: Petre Cojocaru

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunţă că a numit șase profesioniști din domeniul sănătății care să îl reprezinte în consiliile de administrație ale celor trei spitale care aparţin de Primăria Timișoara.

 

Reprezentanții primarului în consiliile de administrație ale spitalelor vor fi:

La Spitalul Clinic Municipal Timişoara:

Dr. Mădălin Margan, la Spitalul Municipal. Acesta este medic specialist obstetrică-ginecologie şi a fost șef de promoție al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara. A lucrat ca asistent universitar timp de şase ani și este calificat în cercetarea clinică, fiind investigator în mai multe studii clinice finanțate din granturi europene. De asemenea, a absolvit studii postuniversitare în managementul spitalelor la Școala Națională de Sănătate Publică și un program executiv de project management al proiectelor în sănătate la Harvard. Dr. Margan a fost și consilier în Guvernul Dacian Cioloș pe politici de sănătate, management sanitar și farmaco-economie.

Prof. univ. dr. Simona Drăgan, medic primar medicină internă, va fi Membru supleant în Consiliul de Administraţiei. Aceasta este specialist cardiolog, fiind șefa Secției Recuperare Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardio-Vasculare Timișoara, fost pro-rector al UMF Timișoara. A fost „visiting professor” la Universitățile Duke, Carolina de Nord și Georgetown, Washington DC, SUA. A fost director sau responsabil de proiect în numeroase proiecte de cercetare naționale si internaționale, precum și în proiecte de dezvoltare instituțională.

La Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara:

Dr. Gabriela Olariu, medic primar pediatru/neonatolog, doctor în medicină din 2003. Aceasta este șefa Secției Neonatologie în cadrul Maternităţii „Odobescu”. Este, de asemenea, formator național în urgențe neonatale, reanimare neonatală și în alăptare, din 2007 și până în prezent fiind expert medical în neonatologie în diferite granturi care au avut ca scop formarea profesională în neonatologie.

Dr. Nicolae Rădoi, specialist în cardiologie, va fi Membru supleant. Timp de 11 ani, acesta a condus Secția de Cardiologie a Spitalului Militar din Timișoara, iar ulterior a ocupat funcțiile de comandant (manager general) și director medical în acest spital. Este deținător al unui atestat de studii complementare în Cardiologie Intervențională obținut la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș și Competență Europeană în Cardiologie Intervențională, acordată de Societatea Europeană de Cardiologie.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara:

Prof. dr. Mihai Gafencu, medic primar pediatru, specialist nefrolog și medic primar de nefrologie pediatrică. Acesta are un masterat în Management sanitar, dializă și atestat în ecografie, management și dializă la copil, fiind coordonatorul Centrului Regional de Toxicologie și al Laboratorului de dializă de la Spitalul „Louis Țurcanu”. De asemenea,  este și profesor universitar la Departamentul de Pediatrie al UMF Timișoara. Din 2016 este președintele Organizației Salvați Copiii, fiind, între 2001 și 2015 vicepreședinte și coordonând, de peste 25 de ani, în calitate de președinte, activitatea filialei Timiș.

Dr. Octavian Jurma, medic și cercetător specializat pe neuroștiințe, va fi membru supleant. Cu studii postuniversitare în SUA, acesta este unul dintre fondatorii grupului pentru studiul formal al sistemelor vii, care încearca să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale. Pasionat de statistici, dar și de transparența autorităților, analizele sale privind evoluția pandemiei de covod-19 au devenit un punct de referință pentru mulți, inclusiv pentru presă și autorități.

Prioritatea mea este profesionalizarea administrației publice și obiectivul este ca Timișoara să fie un exemplu. (…) Un criteriu în numirea lor a fost și faptul că nu lucrează în spitalele în care vor fi membri în consilii de administrație. Așa nu doar evităm conflicte de interese, ci și contribuim la o strategie mai coerentă și mai colaborativă pentru infrastructura medicală la Timișoara. Spitalele – și administrația în general – nu pot fi sinecuri pentru politicieni fără nicio legătură cu domeniul de care se ocupă. Lipsa de viziune, de prioritizare a investițiilor, politizarea au produs tragedii precum cea de la Matei Balș. A venit timpul ca profesioniștii să fie la conducere”,  declară Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email