Dominic Fritz: „Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență”

Foto: PMT

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, trage un semnal de alarmă în privinţa modului în care şoferii care depăşesc viteza nu pot fi traşi la răspundere, deşi sunt surprinşi de radare şi camere video. Edilul spune că doar în Pasajul Michealngelo, unde ieri a avut loc un accident mortal, s-au înregistrat, în ultimele zece zile, aproape 80.000 de depășiri ale limitei de viteză.

 

„Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență. Ieri doi tineri de 19 ani au murit într-un accident terifiant la Pasajul Michelangelo. Probabil șoferul a știut că indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat. 78.796 de depășiri (!) ale limitei de viteză în ultimele zece zile, în Pasajul Michelangelo. Asta au înregistrat radarele amplasate de Primărie acolo. Mașina pe care o vedeți în fotografie practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h, la începutul acestei săptămâni. Nu l-a amendat nimeni pe șofer, nu i-a suspendat nimeni permisul de conducere. Circulă în continuare”, transmite primarul Dominic Fritz printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Edilul mai spune că există pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei aproape 80.000 de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație. „Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligați sa le ștergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliția Rutieră nu le poate folosi. Anul trecut am trimis toate datele la Poliție. Rezultatul? O anchetă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei țintă e tot… Primăria. S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale șoferilor care nu respectă legea, dând aceste date Poliției. Recunosc că uneori simt și eu că trăim în Absurdistan. Un stat care se vrea el însuși slab, cu frică să aplice reguli pentru toți și să-i sancționeze pe cei care pun viața celorlalți în pericol.”

Maşină surprinsă de radar în Pasajul Michelangelo cu 140 km/h

Dominic Fritz cere Poliției să găsească o soluție să folosească datele înregistrate de radare și să amendeze șoferii care pun în pericol vieți: „Nu putem ignora la nesfârșit aproape 240.000 de depășiri ale vitezei lună de lună, într-un singur punct în Timișoara.”

Edilul Timişoarei cere de urgenţă şi Parlamentului, și Guvernului să clarifice și să simplifice legislația și să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat. „Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din aceasta impotență instituțională auto-impusă?”, se întreabă retoric primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email