Dominic Fritz: „Noua maternitate a Timişoarei așteaptă finanțarea pentru a fi începute lucrările”

Acum, când Ministerul Sănătății lucrează la finalizarea listei cu cele 25 de spitale care urmează să fie finanțate din PNRR, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, declară că la Timișoara există un proiect de spital autorizat deja şi le cere parlamentarilor, dar şi miniștrilor şi secretarilor de stat din Timiş „să se bată pentru acest obiectiv”.

 

Edilul Dominic Fritz reaminteşte că la Timișoara există un proiect de spital autorizat deja, care așteaptă doar finanțarea pentru a fi începute lucrările. „Se află pe lista scurtă cu cele 49 de proiecte care au ajuns în faza finală. Este vorba despre noua maternitate din zona Balta Verde. Este o investiție de peste 150 de milioane de euro, pe care nu avem cum să o susținem doar din bugetul local. Dacă primim banii din PNRR, spitalul va fi gata înainte de 2026”, declară Dominic Fritz.

Potrivit proiectului, maternitatea va avea 236 de paturi (150 la obstetrică și ginecologie, 16 la ATI și 70 la neonatologie), un laborator de fertilizare in vitro, un centru de screening prenatal şi centru de screening al cancerului genito-mamar și va deservi nu doar Timișoara, ci întreaga regiune de vest.

Noul spital nu este un moft, ci o necesitate de primă urgență pentru Timișoara: clădirea care găzduiește acum Maternitatea «Odobescu» este depășită ca funcțiune, plătim sume serioase de bani în fiecare lună, pe chirie, pentru că nu este spațiul Primăriei și pentru a ajunge dintr-un corp de clădire în celălalt, pacientele și personalul medical trebuie să traverseze strada”, mai spune primarul Timişoarei.

Acesta le cere tuturor parlamentarilor, dar şi miniștrilor şi secretarilor de stat plecați din Timișoara aflaţi în funcţii „să se bată pentru acest obiectiv așa cum nu au făcut-o niciodată până acum pentru interesele Timișoarei. Acum nu e momentul pentru dispute și calcule politice. Acum e momentul să acționăm toți în beneficiul Timișoarei. Încă nu e prea târziu.”

Print Friendly, PDF & Email