Dominic Fritz: „Mă îngrozesc că imaginea Banatului este batjocorită de un deputat AUR de Timiș care își insultă un coleg cu acuzații de nazism”

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

„Ceaușescu i-a vândut și acum vine un partid care le cere, din nou, să plece. Banatul ţi Timișul sunt spații multiculturale”, a declarat azi, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, după ce un senator AUR de Timiş l-a insultat, în Parlament, pe deputatul Ovidiu Ganţ, asociindu-l cu nazismul.

 

Dominic Fritz, președintele USR Timiș și primar al Timișoarei, condamnă agresiunea verbală săvârșită de deputatul AUR de Timiș Ciprian Titi Stoica împotriva lui Ovidiu Ganț, reprezentant în Parlament al Forumului Democrat al Germanilor din România. Stoica l-a insultat azi, în Camera Deputaților, pe Ovidiu Ganț asociindu-l cu nazismul.

Dominic Fritz se solidarizează cu comunitatea germană din Timișoara, Banat și de peste tot din România care, subliniază el, deși a contribuit istoric la modernizarea României, este astăzi ținta unei campanii continue de agresiune din partea partidului de factură anarhică AUR.

Dominic Fritz se alătură demersului inițiat de președintele USR, Cătălin Drulă, și el deputat de Timiș, care a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după scenele de discriminare grosolană la adresa deputatului de Timiş Ovidiu Ganţ.

Ciprian Titi Stoica, senator AUR de Timiş. Foto: AUR

„Mă îngrozesc că astăzi imaginea Banatului este batjocorită de un deputat AUR de Timiș care își insultă colegul, și el deputat de Timiș, cu acuzații de nazism. Germanii din România, din Banat, au pus umărul la construirea societății românești moderne, au trudit și luptat cot la cot cu românii și celelalte comunități etnice, precum evreii și maghiarii, și acestea ținte ale unui discurs violent, pentru bunăstarea tuturor. Au construit orașe și au lăsat un patrimoniu cu care azi ne mândrim. Mulți au fost deportați de două ori, în Rusia, după 1945, și în Bărăgan, în anii 1950. Ceaușescu i-a vândut și acum vine un partid care le cere, din nou, să plece. Cum să fie acuzați de nazism și trimiși în Germania? Banatul, Timișul sunt spații multiculturale în care toți au avut o contribuție și au trăit de secole în bună înțelegere. AUR nu înțelege istoria acestui loc și pentru prima oară văd un real pericol de dezbinare”, declară Dominic Fritz.

Acesta le cere tuturor liderilor partidelor și parlamentarilor PNL și PSD să condamne acest tip discurs „care otrăvește mediul politic și societate” și să-l izoleze. „Tăcerea este o formă de încurajare și complicitate”, atrage atenţia primarul Timişoarei.

În ianuarie, reprezentanții AUR, conduși de George Simion, au luat cu asalt Primăria Timișoara, proferând același tip de injurii la adresa primarului de etnie germană Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email