Dominic Fritz, invitat în PNL după decizia de a-l susține pe Nicolae Robu pentru Primărie (P)

Sursă foto: USR Timiş

Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului, dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023. Mai exact, la zece zile după ce Nicolae Robu a fost oficial votat drept candidatul PNL pentru Primăria Timișoara. Nicolae Ciucă a vizitat organizația PNL Timiș în 23 noiembrie, în timp ce Nicolae Robu a primit nominalizarea pe 2 noiembrie. Cu această ocazie, Nicolae Ciucă i-a solicitat o întrevedere primarului Dominic Fritz.

 

Astăzi, reîntors la Timișoara, alături de Lucian Bode, în plină conferință de presă, unde domnul Ciucă a avut toate microfoanele, a şi recunoscut că l-a invitat pe Dominic Fritz să candideze din partea PNL pentru Primăria Timișoara.

„Dacă oricine voia să intre în PNL și să se alăture valorilor noastre, era binevenit. Cine nu a venit și nu a încercat…”, iar ulterior a confirmat că au avut loc discuții cu Dominic Fritz privind o eventuală aderare la PNL: „Sigur (…) Anul trecut, la vremea respectivă, a fost vorba de o discuție. Dar, dacă nu s-a întâmplat…” Ciucă a mai adăugat: „M-am întâlnit cu toată lumea, n-am nicio problemă să mă văd cu oricine. Suntem oameni și putem discuta cu oricine și despre orice.”

Dominic Fritz a spus „eu cred în proiectul USR și în Alianța Dreapta Unită. De aceea am refuzat invitația lui Nicolae Ciucă de a trece la PNL”.

În fața acestor declarații, rămâne neclar de ce PNL a încercat să-l atragă pe Dominic Fritz să candideze ca primar când Nicolae Robu era deja desemnat candidat oficial pentru Primăria Timișoara. Să fie oare nesatisfăcuți cei din PNL față de alegerea făcută?

 

CMF 21240063. Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită”) și distribuit de operatorul economic SC Timpolice SRL.

 

Print Friendly, PDF & Email