Dominic Fritz: „Finanţarea prin PNRR ar urgenta lucrările la Pasajul Solventul”

Foto: PMT

Lucrările la Pasajul Solventul – unul dintre obiectivele majore de investiții la care se lucrează în prezent în Timişoara – ar putea să fie accelerate, dacă se obține finanțare prin PNRR, declară primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

 

Pentru a conecta cartierele oraşului prin rețeaua de transport public, pietonal și piste de biciclete, dar și pentru fluidizarea traficului rutier în zona de vest a municipiului s-a impus realizarea unui pasaj subteran, pasajul inferior Solventul, care va fi racordat cu strada Gării și Calea Bogdăneștilor.

Valoarea proiectului depăşeşte 110 milioane de lei, finanțarea urmând a fi asigurată integral din bugetul local, pentru care s-a depus o cerere de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Contractul (pentru actualizarea proiectului tehnic și execuție lucrări) a fost câștigat prin licitație de o asociere formată din firma italiană Spic, ca lider de proiect, şi firmele Pod-Proiect (Iași) și Sylc Con Trans (Arad).

Valoarea contractului de execuție este de peste 111,5 milioane de lei cu tot cu TVA, iar durata de execuţie este de 24 de luni. Primăria Timișoara a  predat, în 14 decembrie 2021, amplasamentul pentru începerea lucrărilor de execuție a Pasajului inferior Solventul.

„E un proiect absolut important și strategic pentru viitorul infrastructurii din Timișoara. Probabil anul acesta vom avea toate avizele și pentru Podul Solventul, care va lega pasajul de cartierul Dâmbovița și va trece peste Bega. În curând sper să lansăm licitația pentru o nouă radială vest, care va lega strada Gării și Pasajul de Centura Vest. Și mă bucur că avem o înțelegere cu CNAIR ca o parte dintre costurile pentru această nouă radială să fie suportate de CNAIR. Acesta este planul pentru o zonă care va schimba tot fluxul traficului în Timișoara. Nu este doar un plan, vedem că se întâmplă lucrările aici la pasaj”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email