Dominic Fritz, după o discuție cu președintele Comisiei Europene: „UE lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem capacitatea administrativă pentru a vaccina”

Foto: Petre Cojocaru

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că a discutat telefonic cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre câteva proiecte ale Timişoarei. Tema principală a discuției a fost proiectul „Oxigen”, inițiat la Timișoara, care a venit în sprijinul bolnavilor covid, și deschiderea UE pentru a acorda ajutor în procesul de vaccinare.

 

Am avut în această după-amiază o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România”, anunță, pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz. Acesta anunță că, la sfârșitul lunii, va prezenta public o propunere „pentru cum să ieșim din amorțeală actuală”.

Dominic Fritz mai spune că Ursula von der Leyen l-a întrebat despre modul în care decurge procesul de vaccinare la Timișoara și în România. „I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de covid-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate”, declară primarul Timișoarei. Acesta menționează că va reveni cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara.

Am găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara. Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană”, mai spune Dominic Fritz.

 

 

Print Friendly, PDF & Email