Dominic Fritz, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „O decizie prematură care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării”

Foto: Constantin Duma

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, consideră că demiterea de către premierul Florin Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie prematură, care nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie.

 

Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice. Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputația unui om integru și de încredere”, transmite, pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei reaminteşte că Vlad Voiculescu și echipa lui de la Ministerul Sănătăţii au luptat, în spatele ușilor închise, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare – „Nici în această privință nu i-a fost ușor, deși multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori” – şi spune că îi este recunoscător că au început, împreună, acest program-pilot la Timișoara, program ale cărui rezultate nu se pot vedea peste noapte.

Timișoara, adaugă Dominic Fritz, are mai multe proiecte pentru sănătate derulate cu Ministerul Sănătății, unele pentru controlul pandemiei, alştele pentru infrastructura sanitară a orașului, și că acestea trebuie să continue.

„Îi mulțumesc lui Vlad pentru tot ce a făcut pentru România și pentru Timișoara. Pentru integritatea lui, pentru empatia lui, pentru energia uriașă pe care a investit-o în ultimii ani. Sper că va rămâne un om politic implicat în transformarea României”, mai transmite primarul Dominic Fritz.

Ministrul Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţie, azi, de premierul Florin Cîţu. Interimar la conducerea Ministerului Sănătăţii va fi vicepremierul Dan Barna. Florin Cîţu şi-a argumentat decizia prin dorinţa de a se asigura că „încrederea în instituţiile statului rămâne”: „Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituţiile statului, în instituţiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii.”

Print Friendly, PDF & Email