Dominic Fritz: „Creăm noi punți de colaborare între Timișoara și marile capitale europene”

Sursă foto: Primăria Timișoara

În perioada 5-7 decembrie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, se află într-o vizită oficială la Bruxelles și Paris, pentru a continua campania de promovare a Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii.

 

La Bruxelles, evenimentul de promovare al Timișoarei 2023 va avea loc la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE și va reuni europarlamentari români și străini, oficiali care lucrează în instituțiile europene, atașați culturali ai altor state membre, diplomați. Tot în cursul vizitei din capitala Belgiei și a Europei, primarul Timișoarei va avea o serie de întâlniri bilaterale cu oficiali europeni din domeniile cultură, digitalizare și energie.

Vizita din capitala Franței este urmare a vizitei făcute în luna septembrie a acestui an, când s-a stabilit organizarea unei recepții oficiale în cinstea Zilei Naționale a României, dedicată Timișoarei. Aceasta va avea loc în 6 decembrie, la Ambasada României la Paris și va reuni corpul diplomatic, diaspora română și reprezentanți ai mediului cultural din capitala Franței.

„Sunt foarte încrezător că valul de interes și simpatie pentru Timișoara pe care l-am întâlnit la Berlin acum o lună se va repeta și la Bruxelles și Paris. Ținta noastră este să creăm noi punți de colaborare între Timișoara și marile capitale europene, care să continue și după anul Capitalei Culturale. Destinul european al Timișoarei merită să fie mult mai vizibil și mai bine cunoscut de către europeni. Anul viitor este șansa noastră de a spune tuturor povestea europeană a Timișoarei”, declară primarul Dominic Fritz.

Primarul Dominic Fritz a început în această toamnă o campanie de promovare externă a Timișoarei în marile orașe europene. În luna noiembrie a fost în Germania, la Berlin, iar în ianuarie va merge în Olanda, la Groningen.

Print Friendly, PDF & Email