Dominic Fritz condamnă acțiunile de intimidare la care au fost supuși voluntarii LOGS: „Un mod de lucru al mafiei imobiliare”

Foto: Primăria Municipiului Timişoara

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, condamnă acțiunile de intimidare la care au fost supuși în ultimele două zile voluntarii LOGS, chiar în imobilul pe care l-au închiriat pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina.

 

„Este o veste proastă pentru întreaga comunitate că voluntarii LOGS au renunțat la spațiu și au părăsit clădirea. Este scandalos că încă o dată agresorii au câștig de cauză. Aici nu vorbim de un incident izolat, ci de un mod de lucru al mafiei imobiliare care se folosește de astfel de practici pentru a-i elimina pe cei care le stau în cale. Intimidarea vecinilor, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor de la LOGS, este de fapt, intimidarea statului român. Nu putem permite acest lucru ”, transmite primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Edilul Timişoarei cere Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne să intervină ferm în identificarea și tragerea la răspundere a celor vinovați şi, totodată, solicită să se elaboreze un protocol pentru o reacție imediată a Poliției în astfel de cazuri, pentru asigurarea protecției și siguranței celor amenințați. „În niciun moment nu trebuie să planeze dubiul asupra organelor statului că inacțiunea lor sau procedurile greoaie de reacție ar putea încuraja astfel de strategii infracționale”, adaugă Dominic Fritz.

Acesta mai spune că va propune Consiliului Local acordarea unui spațiu voluntarilor LOGS pentru a-şi putea desfășura în continuare activitatea. Aceştia s-au văzut nevoiţi să se mute, marţi, 7 iunie, din sediul pe care l-au închiriat pe bulevardul C.D. Loga, după ce, zilele trecute, au fost atacaţi cu pietre şi ameninţaţi cu moartea de vecini de etnie romă.

Primăria Timișoara este unul din inițiatorii campaniei Timișoara pentru Ucraina și are o colaborare cu asociaţia LOGS.

 

Print Friendly, PDF & Email