Dominic Fritz cere Consiliului Local să aprobe creşterea salariilor angajaţilor Primăriei Timişoara

Sursă foto: Primăria Municipiului Timişoara

Primăria Timișoara a publicat un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților din instituție și din instituțiile subordonate Municiaplităţii. Este prima creștere salarială în ultimii cinci ani.

 

Argumentul pentru creşterea salariilor este că, la deprecierea monedei naționale în acești ani se asociază contextul economic actual, iar ambele situaţii au dus la scăderea în termeni reali a puterii de cumpărare și la migrarea salariaților din Primărie către alte instituții publice care oferă un nivel salarial mai atractiv (de exemplu, către Consiliul Județean Timiș ori ANAF).

Prin noul proiect de hotărâre, spun reprezentanţii Municipalităţii, coeficienții de ierarhizare sunt legați de salariul viceprimarului, care sunt cuprinși în HCL 90/2022, proiect care, din păcate, este contestat în instanță de unul dintre cele două sindicate din Primărie.

Pentru Primăria Timișoara devine din ce în ce mai dificil să atragă oameni profesioniști și să-și păstreze oamenii cei mai performanți, cu salarii mici. Nu putem construi o administrație care livrează rezultate pentru cetățeni fără să oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astăzi un proiect de hotărâre prin care legăm coeficienții de ierarhizare cuprinși în HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun Consiliului Local să aprobe intrarea în vigoare a acestor creșteri începând cu data de 1 iunie. Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară.Un oraș atractiv are nevoie de o primărie care este un loc de muncă atractiv”, declară primarul Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email