Dominic Fritz: „Aproape 70 de milioane de lei sunt facturile neplătite la gaz din iernile trecute”

Dominic Fritz. Foto: PMT

Municipalitatea anunţă că negociază cu E.On o nouă eșalonare de plată pentru 17 milioane de lei pentru, sumă care reprezintă facturi vechi de 7-8 ani.

 

La rectificarea bugetară de marţi, 2 august, Primăria Timişoara transmite că a pus bani în buget pentru a plăti gazul consumat pentru încălzirea orașului, în perioada 2014 – 2019.

„E vorba de o nouă eșalonare de plată pe care o negociem cu E.On pentru 17 milioane de lei pentru facturi vechi de 7-8 ani. Ea se adaugă la datoria de 51 de milioane de lei din care în ultimul an am reușit să plătim, în rate lunare, 20 de milioane și pe care o terminăm de plătit în decembrie 2023. Da, aproape 70 de milioane de lei, facturi neplătite la gaz din iernile trecute”, declară primarul Dominic Fritz.

În trecut, adaugă edilul, Primăria a garantat pentru Colterm la E.On că în cazul în care societatea de termoficare nu poate achita factura la gaz, va plăti Municipalitatea. „În final nu a plătit nimeni, au urmat procese, datoria s-a rostogolit în viitor și acum trebuie să o plătim. Avem o obligație nu doar față de firmele către care avem datorii, ci avem o obligație și față de cetățeni să fim responsabili cu banii pe care îi dau spre bugetul local, să ne achităm facturile la timp și să recâștigăm încrederea partenerilor noștri contractuali”, mai spune Dominic Fritz.

Edilul reaminteşte că, în perioada 2016 – 2020, Pprimăria Timişoara a raportat în fals cât a reciclat, declarând că a reciclat mai mult decât a făcut de fapt: „Acum plătim către Fondul de Mediu peste 5 milioane de lei ca să acoperim penalizările pentru ce nu s-a reciclat atunci. Azi am bugetat și această sumă.”

 

Print Friendly, PDF & Email