Dominic Fritz anunţă licitaţii reluate în cazul firmelor care încalcă obligațiile contractuale cu Primăria Timişoara

Foto: Petru Cojocaru

În cazul firmelor care au contracte cu Primăria şi care nu-și îndeplinesc obligațiile contractuale, licitațiile pentru lucrările deja atribuite vor fi reluate, iar firmele care nu au livrat în termenele stabilite vor plăti pentru fiecare zi de întârziere, avertizează primarul Dominic Fritz. Azi acesta a  decis rezilierea a două contracte.

 

În acest context, Primăria Timișoara a decis rezilierea a două contracte care aveau întârzieri la execuție de sute de zile. Este vorba despre contractele de realizare a studiilor și proiectelor pentru bazele sportive din Calea Buziașului și Calea Șagului.

În cazul bazei din Calea Buziașului, contractul cu firma câștigătoare a licitației, Rheinbrucke SRL, a fost încheiat în 22 mai 2018, la un preț de 290.000 de lei, plus TVA. În cazul bazei de pe Calea Șagului, contractul a fost semnat pe 4 aprilie 2019, la un preț de 182.000 de lei, fără TVA, cu PGA Markers SRL.

Potrivit reprezentanţilor Municiaplităţii, ambele contracte prevedeau în prima fază realizarea studiului de fezabilitate în 60 de zile, iar în a doua fază realizarea proiectului tehnic în alte 60 de zile. Astfel, la aproape trei ani de la semnarea contractului pentru proiectarea bazei sportive din Calea Buziașului și la aproape doi ani de la semnarea contractului pentru realizarea bazei sportive din Calea Șagului, firmele contractante nu și-au îndeplinit obligațiile din contracte, fapt constatat de Primărie care a decis rezilierea lor. Proiectanții, spun reprezentanţii Municipalităţii, au invocat chestiuni de forță majoră, legate de declanșarea stării de urgență, și, deși s-a încercat negocierea cu aceștia, au încălcat toate promisiunile făcute reprezentanților Primăriei Timișoara.

Primarul Dominic Fritz spune că Direcția de Dezvoltare a propus fostei administrații, încă din 1 octombrie 2020, rezilierea celor două contracte, dar că fostul edil, Nicolae Robu, nu a luat această decizie. „Voi trata cu aceeași intransigență orice alte întârzieri nejustificate. Nu putem permite ca niște contracte ce trebuiau încheiate în patru luni să se întindă pe trei ani sau mai mulți. Avertizez firmele care vor să participe la licitațiile organizate de Primăria Timișoara să se gândească de două ori dacă au capacitatea de a duce la bun sfârșit toate angajamentele contractuale pe care și le vor asuma. Dacă nu le vor respecta vor plăti pentru fiecare zi de întârziere”, avertizează primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email