Dominic Fritz anunţă continuarea programului „Oxigen pentru Timișoara”

Foto: Petre Cojocaru

Programul Oxigen pentru Timișoara – datorită căruia timișorenii, dar și timișenii care suferă de covid-19 au primit gratuit concentratoare de oxigen și pulsoximetre pentru tratamentul la domiciliu – merge mai departe, anunţă primarul Dominic Fritz.

 

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă că urmează ca în cadrul programului să fie achiziționate încă 50 de concentratoare de oxigen, care vor ajunge în România în 15 februarie, și 750 de kituri pentru bolnavi, achiziții care urmează să asigure continuitatea sprijinirii bolnavilor covid pentru următoarele şase  luni.

Proiectul Oxigen pentru Timișoara a început în noiembrie anul trecut, în urma unei discuții pe care Dominic Fritz a avut-o cu reprezentanţii inițiativei City Doctors, a doctorului Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, iniţiativă care grupează medici specialiști și de familie. „Trebuia urgent găsită o soluție de tratament la domiciliu pentru pacienții cu forme medii de covid-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să își poată concentra resursele pentru salvarea vieții pacienților cu forme severe. Limitările legale împiedică administrația locală și spitalele din subordine să aloce direct oamenilor aparatura salvatoare”, spune Dominic Fritz.

Primăria Timișoara și numeroase ONG-uri timișorene active în comunitate, voluntari și antreprenori și-au unit atunci forțele. Fondul Oxigen pentru Timișoara, menit să servească cele mai urgente nevoi ale comunității în timpul crizei sanitare, mai spune Dominic Fritz, a strâns peste 1.700.000 de lei din donații de la persoane fizice și companii locale, fond din care Fundaţia Comunitară Timişoara, partener strategic în proiect, a putut achiziționa echipamentele și materialele necesare.

„Colegii noștri asistenți sociali din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara au distribuit apoi pulsoximetrele și concentratoarele de oxigen la domiciliul bolnavilor de covid-19, în Timișoara și în alte localități din județ”, menţioneazî primarul Timişoarei. Potrivit acestui, în prezent 72 de bolnavi covid aflați sub supraveghere medicală la domiciliu respiră mai ușor mulțumită echipamentelor împrumutate prin programul Oxigen pentru Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email